Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Matrix se vrátí s pátým dílem a novým režisérem


ikona
Mr. Hlad
cabin in the woodsdrew goddardkeanu reeveslana wachowskimatrixwarner bros.
Kultovní sci-fi se dočká dalšího pokračování. Wachowští tentokrát za kamerou nebudou.  

Před pětadvaceti lety změnil Matrix filmový svět. Velkolepá sci-fi sourozenců Wachowsých byla trikovou revolucí, přinesla novátorské prvky do akčních scén a zároveň dokázala být cool, stylová a přitom i mnohem chytřejší, než jsme u žánru zvyklí. Dnes je Matrix legenda a nic na tom nezmění ani fakt, že čtyřka se příliš nepovedla a díky premiéře v covidové době, kdy film zamířil v Americe ve stejný den do kin i na stream, ani nemáme moc možnost zjistit, jak byla/mohla být úspěšná. 

V každém případě tuhle značku u Warnerů nechtěli nechat ležet ladem a když se jim teď daří s Dunou, byli by blbí, kdyby se nepokusili oživit svou sci-fi ságu, která je přinejmenším stejně slavná. A ani se nemuseli moc snažit, protože za nimi přišel Drew Goddard. Scenárista a režisér brilantní a chytré hororové podívané Chata v horách a scenárista Marťana (kterého měl i točit, než o něj projevil zájem Ridley Scott) je zajímavé jméno. A někdo, kdo by si měl umět poradit s komplikovaným světem plným virtuálních realit, zlých strojů z temné budoucnosti, kung-fu hackerů ve slunečních brýlích a chytrých myšlenek. 

ANKETA: Co nám dal Matrix? 

Goddard podle slov studia přišel s nápadem, který by posunul sérii o kus dál a zároveň byl uctivý k původnímu filmu. Co konkrétně si pod tím máme představit, to zatím netušíme, protože o zápletce nepadlo ani slovo. Stejně tak je brzy na ohlašování herců, takže netušíme, jestli se vrátí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss. V každém případě Lana Wachowski bude produkovat, ale snad to dopadne lépe než její čtyřka. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace