Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sam Raimi by rád natočil Avengers: Secret Wars


ikona
do_Od
Avengers: Secret WarsDoctor Strange v mnohovesmíru šílenstvíMarvelMCUSam Raimi
Vsadí Marvel ještě jednou na režijního veterána? 
Říkejte si o současné formě bratrů Russoových co chcete, ale asi jen blázen bude zkoušet tvrdit, že se jim poslední dva Avengers filmy nepovedly. Tolik postav, tolik linek, všechno pečlivě a bravurně poskládané do dvou epických blockbusterů, které završily jednu obří komiksovou éru. Sam Raimi pak má ke svému jménu pochopitelně taky mnoho dobrého, že by nám ale s pokračováním Doctora Strange zrovna vytřel zrak, to se bohužel říct nedá. Přitom měl poměrně velkou volnost, k ruce libovolný MCU materiál a výsledkem byl sice vizuálně oslnivý, ale po stránce děje a emocí nepřesvědčivý film, který člověk bohužel víckrát vidět opravdu nepotřebuje. Hlavně ale nezvládal to, co sliboval především, tedy naplno využít ono multiversum.


Teď se nicméně režisér s hororovými kořeny přihlásil o slovo podruhé, když prohlásil, že by rád natočil Avengers: Secret Wars. Film, jenž má zakončit fáze 4, 5 a 6 a spojit konečně dohromady současné MCU s X-Meny, dorazí až někdy v roce 2027 (nejdříve), času na výběr režiséra má tak studio ještě poměrně dost. Na druhou stranu se Marvel nyní ocitl v situaci, kdy opravdu potřebuje lépe plánovat, a především produkovat svoje komiksové snímky, mít tak odhodlaného režiséra zamluveného několik let dopředu by rozhodně nebylo od věci.
 
 
Otázkou je, jestli ale vůbec Feige o Raimiho stojí. Jak už jsem zmínil, kritici ani diváci z Mnohovesmíru šílenství nebyli zrovna odvaření a v kinech film utržil „jen“ 955 milionů dolarů. To je sice pořád báječný výsledek ve srovnání s posledními výsledky studia, mluvíme ale o filmu, který vůbec poprvé lákal na pořádné skákání mezi univerzy, zapojení Profesora X a dalších X-Menů, vedle Strange se v něm objevila taky Wanda a o rok předtím se titulní postava objevila v takřka dvoumiliardovém Spideym. Nepokořit miliardu muselo v tomhle kontextu znamenat lehké zklamání a těžko říct, jestli by studio na tuhle kartu chtělo vsadit podruhé. Osobně bych se taky raději ubral jiným směrem, rozhodování ale Feigemu a spol. v téhle otázce nezávidím.
- - -
 
Vytáhni v hospodě: Raimi zároveň s tím sestřelil nedávné zvěsti, že se upsal natáčení čtyřky svého starého Spider-Mana s Tobeym Maguirem. Prý se nic takového nechystá, nebo o tom aspoň neví. A jelikož by v tomhle případě šlo o projekt studia Sony, které je co se komiksů týče momentálně na vrcholu marnosti, na jeho místě bych se k tomu taky moc neměl.
 
Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace