Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Max přijde do českých obýváků už 21. května


ikona
imf
discoverydunaeurosporthbo mxmaxolympijské hrywarner bros
Doháníme USA. Značka HBO končí a startuje nová platforma s vylepšeným podvozkem a bonusovým obsahem. 

Warneři si schovali veledůležité oznámení na odpoledne prvního jarního dne. Expanzi Maxu do Evropy jsme ale očekávali, ostatně jarní kvartál byl dlouhodobě oznámen bez bližšího určení termínu. Dnes už víme, že v Česku, na Slovensku, ale i v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldavsku, Slovinsku, Chorvatsku, Bosně, Severní Makedonii, Srbsku, Černé Hoře, Norsku, Švédsku, Finsku, Dánsku, Portugalsku nebo Španělsku odstartuje Max už za dva měsíce, tj. 21. května 2024.

Ve druhé vlně pak ještě bude následovat Nizozemsko, Polsko nebo třeba Francie a Belgie (tam ještě dobíhají smlouvy se třetími stranami, třeba Švýcarsko se Maxu nedočká ještě celý další rok), kde mimochodem Max spustí i nejlevnější tarif předplatného s reklamami, který ostatní regiony čeká až později.

Na co se můžete těšit? Na modernizovanou platformu Max, která je technicky vyspělejší, a na dva tarify předplatného. Standardní nabídne pořady ve Full HD a sledování na 2 přístrojích současně. Prémiový slibuje u vybraných titulů 4K, sledování na 4 zařízeních a větší počet offline downloadů (až 100). Nabídka obsahu by se měla až zdvojnásobit díky dokumentům a reality shows z portfolia Discovery, ale také díky sportovním přenosům z Eurosportu. 

Cenovou strategii zatím Max nezveřejnil, ale prozradil, že kdo si bude chtít nadcházející olympiádu v Paříži užít naplno, ten si bude muset připlatit za sportovní balíček. Olympiádu slibuje Max všem, ale kdo bude chtít přístup k živým přenosům kanálů Eurosport 1 a 2, nebo třeba k tenisovým Grand Slamům, kompletní Tour de France apod., ten bude muset sáhnout do peněženky. 

Dává to smysl a u národů posedlých sportem to bude automatická objednávka. Už jen možnost naladit plnohodnotný Eurosport dává oproti konkurenci obrovskou výhodu. Na kolik si ji Warner Bros. Discovery cení? To zatím netušíme. V ČR zatím nebude předplatné s reklamami, takže lze očekávat, že pokud máte aktuálně předplacené HBO Max, pokusí se vás při zachování stávající smlouvy (a ceny) překlopit na standardní předplatné Maxu, což by při rozšířené nabídce obsahu nemusel být špatný kauf, zvlášť pokud jste využili zaváděcí slevy 33 %, když tu HBO Max startoval.

Podobně lákavé nabídky při spuštění služby lze očekávat i nyní, ale základní cena pro nové zákazníky bude pravděpodobně vyšší než tehdejších 199 (132 se slevou) Kč. Navíc musíte v případě sdílení účtů počítat, že si na vás od příštího roku Max došlápne stejně jako už to činí Netflix (a začíná s tím i Disney+). Tak či onak je evidentní, že HBO na Max bude z hlediska nabídky obsahu plnohodnotným soupeřem pro ostatní platformy. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace