Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Monkey Man je ódou na akční žánr


ikona
do_Od
akční filmDev PatelJordan PeeleMonkey ManOpičí mužprvní reakce
Snímek s českým názvem Opičí muž dorazí do kin 4. dubna. Těšit se na něj ale můžete už teď. 

Dev Patel spojil síly s produkční společností Jordana Peeleho a společně se rozhodli světu dát akční film, který bude mít duši a zároveň bude i tak trochu umění. Patel si přitom poprvé v kariéře stoupnul i za kameru, výsledek tak mohl dopadnout upřímně všelijak. Jak ovšem napovídají první zahraniční reakce a recenze na Rotten Tomatoes, odvážný gamble oběma tvůrcům vyšel a z Opičího muže se zjevně stal jeden z nejzajímavějších a nejpovedenějších filmů roku.

V době psaní má Monkey Man 91 % pozitivních hodnocení s průměrným skóre 7,8/10, přičemž kritici si pak pochvalují v prvé řadě pochopitelně akční stránku. Patel má zjevně nakoukáno a jeho schopnosti plně dosáhly na úroveň jeho lásky k žánru, která je prý od začátku hmatatelně znát. Film je špinavý, drsný, surový, každá rána je znát a každá kapka krve vidět (film je plný bitek na blízko, ze kterých většinu času padá čelist), o to víc vás ale hrdinova pouť přiková k sedačce a nepustí, až dokud příběh neskončí.

Co se režijních debutů týče, jedná se prý o jeden z nejjistějších, co se za poslední roky objevily, Patel má údajně přirozený cit a talent pro celé řemeslo jako takové a tenhle film je zjevně příslibem velice zajímavé kariéry. Chválí se pak práce s barevnou paletou i kamera obecně. Obecně se pak má jednat o zběsilou adrenalinovou jízdu, v jejímž středu ale celou dobu pumpuje velké srdíčko, takže snímek funguje i po stránce emocí. 

Česká novinářská je každopádně příští týden, brzy se tak můžete těšit i na naše dojmy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace