Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrci nového Vetřelce se rozpovídali o zápletce


ikona
Mr. Hlad
alienfede alvarezridley scottromulus
Ve vesmíru nikdo neuslyší váš křik. Ale řvát se bude i tentokrát hodně hlasitě.  

Hororové legendy přežijí skoro všechno. Jinak by se Jason v Pátku třináctého nevrátil desetkrát a Michael Myers v Halloweenu za sebou neměl už dva restarty. Vetřelec je ale přeci jenom trošku jiná liga a v Hollywoodu se s ním zachází malinko opatrněji. Pořád nás mrzí, že nevyšlo pokračování druhého dílu, na nějž chtěl navázat Neil Blomkamp s Ripleyovou i Hicksem. A možná ještě víc nás mrzí, že se k téhle sérii vrátil Ridley Scott a natočil dva podivné mišmaše, ve kterých řešil věci, o jaké nikdo nestál. Vetřelec naštěstí tohle všechno ustál. A další díl Alien: Romulus dorazí do kin už v půlce srpna.

Tvůrci dlouho tajili, o čem by tohle pokračování mělo být. Vědělo se jen to, že hlavní hrdinové budou mladí a narazí ve vesmíru na něco strašlivého. Teď se ale studio rozkecalo trošku konkrétněji. Podíváme se na vědeckou stanici Romulus, která patří společnosti Weyland-Yutani a jejíž osazenstvo se odmlčelo. Ideální příležitost pro Rain, jejího bratra-androida Andyho a čtyři parťáky, aby sem zamířili s vidinou snadného zisku. Pokud je stanice prázdná, není nic jednoduššího než tam zaletět a ukrást všechno, co není přimontované. Jenže ona úplně prázdná samozřejmě nebude.

Tu „nejhlavnější“ roli z herců, kteří teprve pracují na tom, aby se z nich staly hvězdy, má nakonec prý Cailee Spaeny, tu jste mohli vidět ve Zlých časech v El Royale a Priscille a dorazí v Občanské válce Alexe Garlanda. Zajímavější než neokoukané obsazení jsou ale podle všeho facehuggeři. Režisér Fede Alvarez se je trošku rozhodl vylepšit a na jejich chapadélka, s jejichž pomocí se omotávají obětem kolem obličejů a kladou do nich vetřelce, totiž nechal přidělat něco jako ostny. A když tahle potvora skočí někomu na ksicht, vypadá to, jako kdyby ho začala škrtit ostnatým drátem. Prý se máme těšit na hodně krvavé scény. Snad spolu s nimi dorazí i dobrý film a Romulus udělá pro vetřelčí sérii to samé, co udělala Kořist pro Predátora.  

---

Vytáhni v hospodě: Sigourney Weaver byla do Vetřelce obsazená jako prakticky neznámá herečka a ve finále musela o roli Ripleyové bojovat s další začínající kolegyní. Byla jí Meryl Streep. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace