Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Batman s Pattinsonem se zpozdí


ikona
do_Od
DCMatt ReevespremiéraRobert PattinsonThe Batman Part II
Pokračování chváleného snímku Matta Reevese dorazí až v roce 2026. 

Mohl to být rok, který by se zapsal do paměti jako comeback DC komiksů. Příští léto totiž dorazí restartovaný Superman z rukou Jamese Gunna, a jen o pár měsíců později měl v kinech přistát druhý Batman režiséra Matta Reevese, hvězdného Roberta Pattinsona a brzo snad oscarového kameramana obou Dun a mnoha dalších fláků Greiga Frasera. Jenže zatímco první platí a všechno směřuje k tomu, že Supermana žádná hollywoodská stávka nezastaví, jeho kolega z Gotham City takové štěstí neměl. The Batman Part II se totiž oficiálně posouvá o celý rok až na podzim 2026.

Důvodem jsou právě průtahy s psaním scénáře, kdy zřejmě stále není vše hotovo tak, aby se mohlo co nevidět začít točit. Přidejte posuny v kalendářích všech zúčastněných a bylo nejspíš jenom otázkou času, než podobné oznámení přijde. Dobrou zprávou je, že film z kalendáře nezmizel úplně, a stále tak existuje velké množství lidí v Hollywoodu a konkrétně u Warner Bros., kteří si přejí aby Reeves ve svém budování netopýr-verza pokračoval.

Letos na podzim nás tak čeká seriálový Penguin s Farrellem, který bude na události prvního Batmana přímo navazovat a bude fungovat jako jakýsi most mezi prvním a druhým dílem.

Zatím pak není jasné, jestli v budoucnu dopadne i nějaký další seriál, který Reeves avizoval (před stávkami měl hromadu schůzek s potenciálními tvůrci), minimálně něco z Arkhamu ale stále visí ve vzduchu. Stejně tak pak nejsou známy další detaily ohledně děje dvojky, natož záporáků. Spekulovalo se o Freezovi, Sovím tribunálu a logicky i o Jokerovi. Kdo ví, možná že uvidíme kombinace všech zmíněných, nebo naopak žádného.

Tak či tak bude mezi jedničkou a pokračováním minimálně pětiletá pauza, což je teda solidní trapas. Hollywood by si měl uvědomit, že tyhle prodlevy rozhodně nepomáhají v budování fandomu, spíš naopak. Čímž neříkám, že je nutné každý sequel uspěchat, jenom aby dorazil do kin o rok později, ale dvou, maximálně tříleté pauzy by v tomhle případě byly adekvátnější. Ne, že by to byl teda jediný problém Warnerů a jejich zacházení s DC knihovnou... no, snad nás aspoň čekají konečně světlejší zítřky. Naděje umírá poslední.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace