Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový Mandalorian přeruší tradici celovečerních Star Wars


ikona
do_Od
Baby YodaJon FavreauMandaloriannatáčeníStar WarsThe Mandalorian & Grogu
Řekněte sbohem Jordánsku, Itálii a dalším, příští Star Wars se budou točit na americkém písečku. Doslova. 

Jon Favreau se oficiálně stal prvním režisérem, který si vydupal natáčení svého chystaného Star Wars filmu v Kalifornii. A studio za to možná ještě bude rádo, podle serveru Deadline totiž v rámci pobídek dostane snímek The Mandalorian & Grogu zhruba 21,4 milionů ve formě daňové úlevy právě za to, že se bude točit na sluncem zalitém západním pobřeží USA. Že to není nějaká zanedbatelná částka, dokládá i fakt, že se jedná o jednu z největších sum, jakou stát kdy uvolnil – výš se dostal jenom Bumblebee (22,4 milionů), zatímco Captain Marvel obdržela 20,8 milionů. Rozpočet Manda pak údajně nepřesáhne 120 milionů.

A zatímco některé dosavadní Star Wars seriály už se v Kalifornii právě pod dohledem Jona Favreaua a Davea Filoniho točily, co se filmových produkcí týče, je to pro předalekou galaxii vůbec poprvé. Snímek, jenž má nyní u Disneyho prioritu, bude najímat kolem 500 členů štábu, 54 herců a zhruba 3500 komparzistů na dobu minimálně tříměsíčního natáčení. Celkově by tak produkce měla podle odhadů ve státě utratit 166,4 milionů dolarů, což by mohlo zbořit pár rekordů.

Další filmy, které v Kalifornii získaly čerstvě daňové úlevy, jsou druhé Zúčtování s Benem Affleckem a sci-fi blockbuster Mercy s Chrisem Prattem v režii Timura Bekmabetova. Každopádně pro někoho, kdo z Mandaloriana a jeho nulové výpravnosti není ani trochu nadšený, je tohle další signál, že mám vyhlížet úplně jiné projekty z tohohle světa, protože tohle vypadá čím dál tím víc jako líný cash-grab a nic víc. Snímek by měl dorazit do kin v květnu 2026.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace