Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Matka v trapu drtí konkurenci. Madam Web je propadák roku


ikona
Thomas
aristokratka ve varuholdoverskinomaniakmadam webmatka v traputržby
Další domácí spotřební komedie zachraňuje česká kina 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Posedmé z osmi letošních víkendů vyhrál česko-slovenský zástupce. Na druhém místě žebříčku opět máme překvapivé jméno. Propadá se naopak Madam Web a Bob Marley. A nedařilo se náročnějším novinkám.V našich kinech je opět vše v pořádku. Po minulém útrpném vítězství Madam Web, které narušilo sedmitýdenní vítěznou šňůru českých a slovenských filmů, se vše vrátilo do pořádku a česká kina letos opět vede česká novinka. Tentokrát je to komedie Matka v trapu, ve které se herečka Petra Hřebíčková nadechuje k dalšímu velkému hitu. 

61 tisíc diváků za první čtyři dny promítání je druhý nejlepší letošní start a dá se čekat, jako u Aristokratky ve varu, velmi podobná trajektorie o dalších víkendech. 100 tisíc diváků je jistých, 200 tisíc velmi pravděpodobných a než dorazí další silná česká konkurence v půlce března Sladký život, možná by se mohlo jít i výše. Potom už to bude další vybíjená jakou vidíme teď, a o které svědčí čísla dalších českých letošních novinek. Aristokratka ve varu mezivíkendově padla o 40 % a ještě pořád nepřekonala milník čtvrt miliónu diváků, ten naopak o víkendu konečně překonala silvestrovská premiéra Jedeme na teambuilding. I když se pro něj musela doplazit až z 10. místa. Mnohem výrazněji padá Franta mimozemšťan, který je zatím letošním nejslabším přírůstkem a s necelými 4 tisíci diváky za víkend už sbírá jen drobné v druhé desítce žebříčku.

Podobně jako předminulý víkend, kdy na stříbrnou příčku dosáhl naprosto neznámý film, se to tentokrát podařilo hororu Hlasy mrtvých. Stačilo mu na to 11 tisíc diváků, ale i tak za sebou nechal zbytek pelotonu, z nichž ani jeden už hranici 10 tisíc diváků za víkend nepřekročil. Bolelo to hlavně komiksovku Madam Web, která minule utrpěla vítězství a tento víkend dle očekávání brutálně padla. Konkrétně o 66 %, což ji stačilo až na 11. místo a bude ráda, pokud v dalších týdnech přidá ještě něco a dosáhne alespoň na čísla, které měl například Morbius za 1. víkend. Nejhlasitější propadák roku je každopádně potvrzen, ale třeba takový Bob Marley: One Love má u nás ještě hrozivější křivku. Minule otevřel na 9. místě, nyní padnul o podobně brutálních 65 % a je prakticky jednou nohou venku z TOP 20. Jen to nebyl tak očekávaný film jako Madam Web. Z hlediska životopisů se pořád pod radarem slušně pohybuje Jeden život, který už 4. víkend po sobě nese v průměru 10 tisíc diváků a může si už brzy myslet díky dobré šeptandě na 100 tisíc diváků.

Za vedoucí dvojici novinek, a ještě před Aristokratku a Jeden život, se na třetí pozici víkendu vmáčkl ještě animák Ptáci stěhováci, který už druhý měsíc nenápadným tlakem drtí veškerou dětskou konkurenci. Překvapení minulého víkendu, rodinná podívaná Kočka a pes, se tentokrát zařadila až za něj, podobně laděná novinka Max a Mája: Příběh lištiček už ani takového překvapení nebyla schopna a urvala jen 7. místo. Ptáci stěhováci mají každopádně dobře nakročeno k pokoření hranice 200 tisíc diváků a spolu s Wonkou, který už překonal 350 tisíc diváků, si oprávněně nárokují titul každoroční vánoční trvalky. Jistou renesanci na konci žebříčku má ještě disneyovka Přání (150 tisíc diváků celkem), naopak do propadliště dějin se rychle řítí béčkový animák Noemova archa.

Uplynulý víkend příliš nepřál náročnějším filmům. Nejlépe dopadla anime novinka ze série Demon Slayer, na kterou si našlo cestu více než 7 tisíc diváků. Naopak pozitivní kritiky vůbec nepomohly oscarové hořké komedii Zimní prázdniny, 2 tisíce diváků stačilo s odřenýma ušima na TOP 20. Ještě o pozici níže, přesně na 20. místě, potom nakoukla do žebříčku ambiciózní slovenská novinka Válka policajtů, ale s těmito čísly už o ní příští víkend neuslyšíme. V druhé desítce žebříčku ještě paběrkují další oscaroví favoriti jako Zóna zájmu a Chudáčci, ale ani jeden z nich nenalákal více než pár tisícovek fajnšmekrů.

Kompletní žebříček tržeb zde

Příští víkend netrpělivě vyhlížejí diváci, kritici a především kinaři, dorazí totiž druhá Duna. Recenze ze zahraničí jsou zatím nadšené a kinaři si slibují první letošní megahit. Očekávání jsou obrovská, a to ještě z druhé strany do kin míří kontroverzní české drama Manželé Stodolovi či další spotřební česká komedie Superžena. Tak jako tak, po delší době by mohly čísla z příští víkendu opravdu stát za to.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace