Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Madam Web jedničkou v českých kinech. Ale stejně nikdo nepřišel


ikona
Thomas
aristokratka ve varubob marleykinomaniakmadam webtržby
Novinkám se tentokrát nedařilo 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Pouhých 15 tisíc diváků stačilo nové komiksovce na vítězství. Překvapila francouzská rodinná podívaná, naopak při startu zklamal Bob Marley a Bohdan Sláma. Takhle slabý vítěz víkendu tu nebyl poslední rok a půl. Na první příčku žebříčku stačilo pouhých 15 tisíc diváků a cenu si překvapivě odnáší komiksovka Madam Web. Zatímco v USA se tato velmi špatně hodnocená adaptace ze Spider-manova vesmíru na zlatou pozici nedostala, u nás ve stejném souboji proti životopisnému dramatu Bob Marley: One Love obstála. I když jak se to vezme - v absolutních číslech je to pořád dost špatný výsledek. 

Podobně špatně přijatý Morbius utržil za první víkend přes 38 tisíc diváků a The Marvels přes 30 tisíc. Otvírák 15 tisíc diváků pro komiksovku jsou čísla, která dosud znaly jen ti nejslabší DC zástupci jako The Flash (14 tisíc) nebo Shazam 2 (16 tisíc). Vzhledem ke špatným recenzím se nedá čekat nic jiného než rychlý pád ke dnu a jestli se nestane nějaký zázrak, celkový výsledek bude maximálně dvojnásobkem otvíráku. Je fér říct, že i v USA relativně úspěšný Bob Marley u nás shořel ještě více, protože 7 tisíc diváků v premiéře je hluboko i pod nedávnými filmy jako Elvis nebo Rocketman a jeho jedinou nadějí je, že podobně jako další životopisné filmy bude mít o něco lepší výdrž než běžné komerční filmy.

Naopak překvapením, alespoň co se týče pořadí, je start francouzské rodinné komedie Kočka a pes: Šílené dobrodružství. Uplynulý víkend se vyšvihla na druhou příčku hned za Madam Web, a přestože 12 tisíc je ve výsledku průměrný otvírák na podobnou evropskou podívanou, už ji nikdo neodpáře, že tato taškařice málem vyhrála. Rozhodující byla i slabá rodinná konkurence, krok už aktuálně dokáže s novinkami držet jen vánoční trvalka Ptáci stěhováci, která už má na dostřel 200 tisíc diváků a zajištěné reprízy v letních kinech. Výrazně více ztrácí Wonka, který si to ale vzhledem ke svým celkovým číslům (344 tisíc diváků) může dovolit, protože už má splněno. Francouzská novinka odsunula z první desítky také čerstvé béčkové animáky, Noemova archa či Nerozlučná dvojka jsou už po dvou týdnech mimo hlavní proud. Mimochodem, oba dva animáky měly lepší start než Kočka a pes, ale v mnohem těžší konkurenci jim to stačilo během jejich premiér až na 4. místo.

Jedno hrdé vítězství si Madam Web může připsat, po sedmi týdnech přerušila panování českých filmů v čele žebříčku. Aristokratka ve Varu spadla z druhé na třetí pozici a po měsíci v kinech stále ještě čeká na svého čtvrt miliónového diváka. První díl to stihl už po dvou týdnech. I tak pohodlně vede letošní tabulky, protože Jedeme na teambuidling technicky patří ještě do loňského roku, a navíc také i po tolika týdnech stále čeká na čtvrtmiliónový milník. Oba dva filmy jsou však hezkým úspěchem, což určitě nelze říct o české novince z minulého týdne. Franta mimozemšťan po vítězství minulý víkend padl o 57 % až na šestou příčku a svůj nikterak oslnivý start 23 tisíc diváků tedy už moc výrazně nerozšíří. Tady to nebude ani 100 tisíc v úhrnu. Neslavný byl také start aktuální české novinky Sucho, se kterou režisér Bohdan Sláma zopakoval neslavný start svého předposledního filmu Krajina ve stínu. Necelých 5 tisíc diváků a 12. místo znamená, že se další Bába z ledu nekoná. Aby byl český výčet kompletní, zmíníme ještě 17. místo novinky Matka v trapu, nová česká komedie ale oficiálně startuje až tento víkend, takže 2,5 tisíce diváků je pouze předpremiérová rozehřívačka. Karlos na 20. místě končí v TOP 20 s necelými 40 tisíci diváky.

V nenápadné, ale kvalitní sérii pokračuje životopisný Jeden život, který třetí víkend po sobě přinesl skoro stejný počet diváků a celkově i díky dobré šeptandě nabral už přes 50 tisíc. V zatím velmi skromném žebříčku nej filmů roku 2024 mu bude nejpozději zítra patřit třetí příčka, kdy přeskočí konkurenční Ferrari. Kromě Aristokratky je před ním ještě romantika S tebou nikdy, která podobně nenápadně sbírá diváky v druhé desítce žebříčku a už jich má přes 72 tisíc. Více než 5 tisíc náročnějších diváků si v premiéře připsala také ceněná novinka Zóna zájmu, která přebrala část fajnšmekrů už hodně slábnoucím Chudáčkům.

Kompletní žebříček tržeb zde

Nadcházející víkend opět slibuje rozmanitou nabídku komerčně nikterak úžasných filmů. Máme tu slovenské krimi-drama Válka policajtů, hořkou oscarovou komedii Zimní prázdniny (The Holdovers), francouzské drama Případ Goldman, od sousedů z Anglie dorazí horor Hlasy mrtvých a komedie Ohnivě červená obloha. Pro fandy anime je tu další kinopremiéra ze série Demon Slayer, favoritem ovšem bude již zmíněná česká novinka Matka v trapu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace