Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Soutěž o LEGO®: Vyhrajte parádní ornitoptéru z Duny


ikona
KarelR
dunalego
LEGO Group a MovieZone vám přinášejí ikonickou loď z planety Arrakis. 

Knižní Duna vyšla už v roce 1965 a rychle se stala absolutní sci-fi klasikou. Zhruba o dvě dekády později se dočkala první filmové podoby, bizarní adaptace od Davida Lynche ale u diváků příliš neuspěla. Dlouho se tak čekalo, až si Duna na velkém plátně napraví pověst, a nakonec k tomu došlo až v roce 2021.

Nová adaptace od Denise Villeneuvea zabodovala tak razantně, že se ihned odklepla dvojka, jíž se dočkáme již za pár týdnů. Ještě předtím se však můžete na Arrakis vrátit díky nejočekávanější LEGO® stavebnici začátku roku – stylové ornitoptéře, která se už při oznámení tvářila jako svátek pro každého fanouška plastových kostiček a sci-fi.

Proč? Schválně si vzpomeňte, jak se ornitoptéra před třemi poprvé vznesla. Pro mě osobně šlo o jeden z nejlepších momentů Villeneuveova filmu, jelikož jsem si jako protřelý milovník sci-fi řekl: „Wow, podobnou loď jsem na plátně ještě neviděl!“ Unikátní styl létání, o který se stará osm vibrujících křídel, zkrátka vyrážel dech – a LEGO se naštěstí rozhodlo, že ze své ornitoptéry také vytříská absolutní maximum.

Co přesně to znamená? Leckoho to asi překvapí, ale nový model ornitoptéry není křehkou stavebnicí, kterou dáte dohromady, hrdě si ji vystavíte na poličku a tím to hasne. Právě naopak, LEGO se zaměřilo na maximální pevnost a funkčnost, což v překladu znamená, že je ornitoptéra velmi bytelným setem, jenž skoro zázračně vyklápí křídla i podvozek a nechybí mu ani ono filmové vibrování křídly.

Dát ornitoptéru dohromady je díky tomu skvělá výzva. Prakticky celý vnitřek je vyplněný mechanismem LEGO Technic, u něhož záleží na využití každého milimetru prostoru. Všechny spoje musí přesně pasovat, a jakmile jednotlivé části dospojujete a dokončíte mechanismus s pružinou, můžete s křídly opravdu manipulovat stejně jako piloti ve filmu. Tvůrci si za tuhle vychytávku zaslouží obrovskou poklonu, jelikož tím „vážku z Duny“ posouvají na zcela jinou úroveň.

Už tahle nadstavba by stačila k tomu, aby se ornitoptéra stala povinností pro každého fanouška Duny. LEGO však k modelu přidalo ještě osm figurek (taková palba rozhodně nebývá zvykem), které si nezadají s tím nejpropracovanějším, co se na nás pravidelně sype ze světa Star Wars. Do své sbírky si tu můžete přidat Paula Atreida, lady Jessicu, Gurneyho Hallecka, Chani, Leta Atreida, Liet Kynes, Duncana Idaho a barona Harkonnena, který je samozřejmě největším skvostem celé kolekce. LEGO se totiž inspirovalo klíčovou scénou z filmu a obléklo ho do nejdelší róby v dějinách… všeho?

Vysoký LEGO Harkonnen mimochodem pobavil i samotného Stellana Skarsgårda („Moc se mi líbí. Je nepřehlédnutelný.“) a Denis Villeneuve se na ornitoptéru těšil tak hlasitě, že mu ji LEGO muselo poslat už na Vánoce. Hollywoodští režiséři holt někdy nečekají tak dlouho jako obyčejní smrtelníci, k nimž se spolupráce dánské firmy se štědrým studiem Legendary (filmoví designéři poctivě sdíleli všechny své materiály) dostala až nyní v únoru.

Možná už jste si ornitoptéru stihli pořídit – Duna 2 je ostatně u většiny redaktorů i fanoušků MovieZone nejočekávanějším filmem letošního roku. Pokud jste tak ale ještě neučinili, třeba budete mít štěstí a vyhrajete jednu ze dvou stavebnic, o něž se soutěží až do soboty 24. února (končíme o půlnoci). Soutěžní otázka tentokrát zní: „Z kolika kostek se skládá LEGO ornitoptéra z Duny?“ a odpověď na ni (zajímá nás pochopitelně oficiální číslo z krabice) musíte včas poslat na mail souteze@moviezone.cz s předmětem Soutěž Duna.

Dva vítěze pak budeme kontaktovat, zašlou se jim stavebnice a naše pozornost se obrátí k další LEGO spolupráci, která by mohla souviset s tajuplným oznámením ohledně pražského Comic-Conu. Tipnete si, co se tam podle kryptického teaseru bude dít?

---

Vítězi se stali Tereza G. z Třince a Matěj Š. z Prahy. Gratulujeme!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace