Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární oscarový Pianista se vrací do kin!


ikona
Mr. Hlad
adrien brodypannoniapianistaroman polanski
Roman Polanski a jeho klasika se vrací v restaurované verzi 

Druhá světová válka je konflikt, který bude historiky, ale i filmaře, lákat nejspíš vždycky. Někteří z nich si z ní udělali hřiště, kde se mohou odehrávat šílené dobrodružné příběhy, další k tématu přistupují podstatně seriózněji. A v tomhle směru je skutečně jen málo filmů, které by se co do autenticity a působivosti vyrovnaly Pianistovi

Dost možná své nejslavnější dílo natočil režisér Roman Polanski před dvaadvaceti lety a začíná v roce 1939, kdy Německo bez varování napadlo Polsko. Władysław Szpilman a jeho rodina na vlastní kůži rychle zjistili, že pod diktátem Berlína nebudou mít snadný život, pokud tedy vůbec nějaký. Pianista Szpilman byl totiž židovského původ. Nejdřív přišel o majetek, pak následovalo ponižování, přestěhování do ghetta ve Varšavě, kde se musel tísnit jako zvíře s půl milionem dalších lidí a čekat na to, co přijde. A pak z Varšavy vyjely první transporty…

Drama, ve kterém září oscarový Adrien Brody, vychází částečně i ze vzpomínek samotného režiséra a dovede se velmi nepříjemně zadřít pod kůži a připomenout, jaké hrůzy jsou lidé schopni jeden na druhém napáchat. Ale taky to, že naděje může zachraňovat životy. Teď si tuhle filmovou legendu můžete zopakovat na velkém plátně, protože společnost Pannonia posílá film znovu do kin v digitálně restaurované 4K verzi. Děje se tak v rámci jejich projektu Kultovky v kinech, díky němuž jsme mohli vidět i Ramba, Ran nebo Apokalypsu.

Šanci budete mít mezi 8. a 21. únorem a přehled, kde se Pianista promítá, najdete tady. Minout byste ho rozhodně neměli. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace