Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prázdná americká kina nespasil ani fake Top Gun. Statham první, Godzilla se vrátila


ikona
Cival
appleaquamans tebou nikdysam rockwellsydney sweeneytimothée chalamettržbywonka
Lednové horory se nekonají, proto zámořská kina nebývale skomírají. 

Tuhle zimu musí američtí kinaři jednoduše závidět těm českým. Hity totiž chybí a za mořem chybí vlastně i nové filmy samy o sobě. Ostatně jedinou výraznější premiérou uplynulého víkendu byl indický rip-off Top Gunu Fighter, který musí být rád, že se vůbec procpal do první šestky a nastřádal alespoň tři a půl milionu. Jinak nic. Nula. A nuda.

Zatímco domácí kinaři můžou přepočítávat peníze utracené za Aristokratku ve varu a těšit se na výpomoc Slámova Sucha, temných Manželů Stodolových, dokumentárního Karlose nebo dalších domácích komediálních výplachů jako Matka v trapu a Franta mimozemšťan, v Americe se krom slabých re-releasů neděje prakticky nic. A je to smutný pohled.

 

Radost z něj má asi jen Jason Statham, jenž nečekaně stanul na prvním místě kasovního žebříčku. Akčním béčkům se to fakt nestává, o to sladší pocit to pro The Beekeepera v režii Davida Ayera musí být. Jasně, znamená to jen 7,4 milionů za víkend a posun na 42 mega z Ameriky, ale celosvětově už je včelař-zabiják na kilu, a to už je moc hezká sumička. Jen tak dál!

Statham zlato vybojoval velmi těsně - minimálně před oznámením zpřesněných výsledků - před tvůrci muzikálového revivalu Protivných sprostých holek. Ten připočetl 7,3 mega a posunul se díky tomu na šedesátku jen z Ameriky. Mean Girls se tak můžou spokojeně těšit i na březnovou českou premiéru.

 

Díky absentující konkurenci mohl nizoučké propady udržet a dalších šest milionů přisypat i Chalametův hitový Wonka (-12 %). Mistr čokolády je megaspoko, protože má na kontě už 552 melounů! Wonka se vrátí, to si pište...

Miniaturní poklesy (6, resp. 11 %) hlásí i dvě novoroční trvalky, které během vánočního startu sice shořely, díky šeptandě a marným alternativám se ale zvládly v žebříčku opevnit na dlouhé týdny: Animák Ptáci stěhováci už přelítl celosvětovou dvoustovku a romantika S tebou nikdy eviduje globálně až šokujícně hezkých 127 milionů. Velká škoda, že se filmům nepovedlo víc našponovat kampaň okolo premiéry, pak mohlo jít o opravdové megahity.

 

Oscarové nominace pak lehce pomohly boostu Chudáčků a taky feel-good hitu z Toronta American Fiction. Po expanzích do dalších několika stovek promítaček se dva chválené filmy posunuly na sedmý a osmý flek pořadníku se třemi miliony za víkend. Víc jinak mají už celkově odpracováno Chudáčci, kteří hlásí celosvětově už 51 milionů dolarů a při skvělých ohlasech diváků napříč světem a očekávaném Oscarovi pro Emmu Stone to rozhodně nebude konečná.

Chudáčky a S tebou nikdy jsme rozebírali i v MZ Live:

Devátý Aquaman 2 se sice přehoupl přes čtyři kila, ale s ohledem na extrémně vysoký rozpočet je to pro DC bolestivě málo. Naopak skromné Godzille Minus One - rozpočet patnáct milionů dolarů, na kontě čerstvě kilo! - dělá překonaný milník už teď obří radost a stejně tak nejen oscarová nominace za nejlepší triky, ale i návrat do top desítky. PR injekce a hlavně re-release černobílé verze pomohly k připočtení dalších 2,6 milionů dolarů. Japonská krasojízda - navíc zasloužená!

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden má zcela volné pole působnosti akčně-komediální výplachovka Matthew Vaughna Argylle: Tajný agent. Ujme se?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace