Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sok: Recenze

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek

4/10

Jako komorní sci-fi je to podvyživené (jak je u podobných levných produkcí nepěkným zvykem, sci-fi prvek je tady jen nezbytná kulisa k tomu, aby se události daly do pohybu, tj. pokud by se samotný děj odehrával v současnosti, vyšlo by to zcela nastejno). Jako psychologické drama je to po většinu času nefungující. Jako komorní psychologické sci-fi drama je to po většinu času nudné, takže celkově víceméně ztráta času.

V předloze na ploše mnoha stran s možností rozvést myšlenkové rozpoložení postav i konkrétní situace do toho nejmenšího detailu to možná funguje jako slušná žánrovka (pokud se pomine nepravděpodobná premisa - podobný koncept by v reálu nefungoval přesně z těch sociologických důvodů, na které v průběhu děje dojde řeč), v adaptaci to skončilo jako nezajímavá historka o dvojici divácky nepřístupných postav s nejasnými emocemi/problémy, která se nepříliš úspěšně snaží napodobit vztahovou studii po vzoru Marriage Story, zabalenou do atraktivního sci-fi hávu.

Výsledkem tak je extra pomalá záležitost s nezáživným dějem, předvídatelným twistem, který je jasný dlouho dopředu úplně každému, kdo už nějaké impostor sci-fi viděl (a kdo náhodou ne, toho film uvede do obrazu hned na začátku skrze výmluvnou textovou předmluvu:D) a uspávajícím koncem, kterému chybí jakákoliv emocionální nebo alespoň dramatická katarze. Jediné světlo na konci tunelu tady představuje solidně hrající Ronan, ale to je zatraceně málo.
894416
Jako komorní sci-fi je to podvyživené (jak je u podobných levných produkcí nepěkným zvykem, sci-fi prvek je tady jen nezbytná kulisa k tomu, aby se události daly do pohybu, tj. pokud by se samotný děj odehrával v současnosti, vyšlo by to zcela nastejno). Jako psychologické drama je to po většinu času nefungující. Jako komorní psychologické sci-fi drama je to po většinu času nudné, takže celkově víceméně ztráta času. V předloze na ploše mnoha stran s možností rozvést myšlenkové rozpoložení postav i konkrétní situace do toho nejmenšího detailu to možná funguje jako slušná žánrovka (pokud se pomine nepravděpodobná premisa - podobný koncept by v reálu nefungoval přesně z těch sociologických důvodů, na které v průběhu děje dojde řeč), v adaptaci to skončilo jako nezajímavá historka o dvojici divácky nepřístupných postav s nejasnými emocemi/problémy, která se nepříliš úspěšně snaží napodobit vztahovou studii po vzoru Marriage Story, zabalenou do atraktivního sci-fi hávu. Výsledkem tak je extra pomalá záležitost s nezáživným dějem, předvídatelným twistem, který je jasný dlouho dopředu úplně každému, kdo už nějaké impostor sci-fi viděl (a kdo náhodou ne, toho film uvede do obrazu hned na začátku skrze výmluvnou textovou předmluvu*:D*) a uspávajícím koncem, kterému chybí jakákoliv emocionální nebo alespoň dramatická katarze. Jediné světlo na konci tunelu tady představuje solidně hrající Ronan, ale to je zatraceně málo.
4/10
0 0
reagovat
Ja by som išiel aj na 7/10, páčila sa mi tá indie sci-fi romantika, atmosféra, pomalé tempo, dialógy, keď už sa objavili kvalitné efekty, trochu mi to pripomenulo moje mladšie roky a optiku ktorú som vtedy mal na veci a ktorá mi vekom aj chýba občas. Skrátka príjemná vec a dobrí herci, dobrá hudba. A asi sa k tomu pre tú atmosféru vrátim.

Neviem prečo sa Saoirse Ronan nechala nahovoriť na toto práve, keďže má na viac, ale táto poloha je žej sedí. Na to že má len 29 má človek pocit že je na scéne už celú večnosť a vlastne aj je, keďže ja si ju pamätám z Atonement (2007) čo už je pekných 17 rokov a aj z Lovely Bones (2009) a odvtedy už má toho za sebou vlastne fakt veľa, viac než X starších herečiek. A človek má pocit že sa stále tak nejako drží polohy takého "čistého neskazeného ale bystrého dievčaťa". Neviem či by som povedal že je moja favoritka či oblubenkyna, ale mám ju rád a vlastne nebyť nej ten film nepozriem a nebyť nej asi tu na MZ naň nie je recenzia.

Fakt že zápletka svet nezborila mi nevadil. Čo mi trochu vadilo bolo že mi celkovo prišlo nelogické aby sa, a vo svete kde je zjavne problém so všetkým, míňali peniaze na takto zložitý proces humanoidných dočasných náhrad partnerov skrátka preto, aby si chudáci manželia nemuseli rok-dva len telefonovať. Tzn. fakt som nechápal ekonomickú, sociálnu, alebo akúkoľvek logiku takéhoto niečoho okrem teda toho, že ak raz budeme v roku 2060 či kedy sa film odohrával, "woke" kultúra už môže byť natoľko pokročilá a novodobí mileniáli natoľko jemní a citliví, že skrátka niečo takéto bude nevyhnutné, aby sa proti vláde či big corpo nevzburila celá planéta.
893769
Ja by som išiel aj na 7/10, páčila sa mi tá indie sci-fi romantika, atmosféra, pomalé tempo, dialógy, keď už sa objavili kvalitné efekty, trochu mi to pripomenulo moje mladšie roky a optiku ktorú som vtedy mal na veci a ktorá mi vekom aj chýba občas. Skrátka príjemná vec a dobrí herci, dobrá hudba. A asi sa k tomu pre tú atmosféru vrátim. Neviem prečo sa Saoirse Ronan nechala nahovoriť na toto práve, keďže má na viac, ale táto poloha je žej sedí. Na to že má len 29 má človek pocit že je na scéne už celú večnosť a vlastne aj je, keďže ja si ju pamätám z Atonement (2007) čo už je pekných 17 rokov a aj z Lovely Bones (2009) a odvtedy už má toho za sebou vlastne fakt veľa, viac než X starších herečiek. A človek má pocit že sa stále tak nejako drží polohy takého "čistého neskazeného ale bystrého dievčaťa". Neviem či by som povedal že je moja favoritka či oblubenkyna, ale mám ju rád a vlastne nebyť nej ten film nepozriem a nebyť nej asi tu na MZ naň nie je recenzia. Fakt že zápletka svet nezborila mi nevadil. Čo mi trochu vadilo bolo že mi celkovo prišlo nelogické [spoiler]aby sa, a vo svete kde je zjavne problém so všetkým, míňali peniaze na takto zložitý proces humanoidných dočasných náhrad partnerov skrátka preto, aby si chudáci manželia nemuseli rok-dva len telefonovať. Tzn. fakt som nechápal ekonomickú, sociálnu, alebo akúkoľvek logiku takéhoto niečoho okrem teda toho, že ak raz budeme v roku 2060 či kedy sa film odohrával, "woke" kultúra už môže byť natoľko pokročilá a novodobí mileniáli natoľko jemní a citliví, že skrátka niečo takéto bude nevyhnutné, aby sa proti vláde či big corpo nevzburila celá planéta.[/spoiler]
0 0
reagovat
reaguje na: BigFoot
Chápu, ještě se totiž nikdy nestalo, že by byl tentýž námět zpracován více než jednou. 
893547
Chápu, ještě se totiž nikdy nestalo, že by byl tentýž námět zpracován více než jednou. 
893479
1 0
reagovat
reaguje na: Corvus
Zvrat je, že ve chvíli, kdy film začne, už je v domě klon, zatímco ten původní člověk začal svoji misi.
893544
Zvrat je, [spoiler]že ve chvíli, kdy film začne, už je v domě klon, zatímco ten původní člověk začal svoji misi.[/spoiler]
893543
0 0
reagovat

†††

Ten zvrat je, že odletěl klon?
893543
Ten zvrat je,[spoiler] že odletěl klon?[/spoiler]
†††
0 0
reagují: do_Od
reagovat
Tak tahle zapletka byla uz pouzita v jedne z epizod Black Mirror. Doslova a do pismene to same. Proc by se na to chtel nekdo koukat jeste jednou s jinejma hercema?
893479
Tak tahle zapletka byla uz pouzita v jedne z epizod Black Mirror. Doslova a do pismene to same. Proc by se na to chtel nekdo koukat jeste jednou s jinejma hercema?
0 -1
reagují: Douglas
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se