Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jedeme na teambuilding je hit. Ferrari má slušný rozjezd


ikona
Thomas
ferrarijedeme na teambuildingkinomaniakptáci stěhovácitržbywonkawoody allen
První týden roku 2024 ovládla česká komedie 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Moc změn první víkend roku 2024 nepřinesl, pořadí žebříčku je skoro stejné jako na konci roku 2023. Slabé novinky nestačily na vánoční hitovky, kam se počítá nejen domácí novinka Jedeme na teambuilding, ale také Wonka či překvapivě Aquaman 2 a Ptáci stěhováci.

Máme tu novou národní hitovku? Zdá se, že ano! Česko-slovenská komedie Jedeme na teambuilding se trefila dobře do aktuální nálady a po druhém víkendu hlásí zdolání magické hranice 100 tisíc diváků. Po velmi pěkném startu na silvestrovský víkend (52 tisíc) zpomalila druhý víkend jen o 27% a bez problémů opět ovládla aktuální žebříček. Podobně jako jiné česko-slovenské týmové komedie z posledních let (Šťastný Nový rok 1+2) má šanci opanovat i následující ospalé lednové víkendy, jen tedy musí doufat, že to celé nerozbourá nějaký jiný národní ledoborec. Tím nejbližším bude od příštího víkendu Aristokratka ve varu, která vycenila zuby už v silvestrovských předpremiérách, do plného souboje s Teambuildingem půjde až od 18. ledna. Do té zůstává doby ring volný, protože starší české filmy různého žánru (Tancuj Matyldo, Lítá v tom, Její tělo) už to vzdaly a přes 100 tisíc diváků se nepodívají ani náhodou.

Na druhém místě žebříčku se podobně jako posledně dál drží Wonka, ovšem nejedná se o žádné paběrkování, protože má skoro podobné tempo (30 tisíc za víkend) a bez problému aktuálně pokořil hranici 200 tisíc diváků celkem. Jeho dominance vánočního filmu, který nenápadně vládne i další měsíce, by byla možná o něco silnější, kdyby se zuby nehty za ním nedržel ještě komiksový Aquaman 2. Ten přidává třetí víkend po premiéře dalších 20 tisíc diváků a podobně jako první díl před pěti lety také touží slíznout povánoční smetanu z prachbídné nabídky novinek v lednu a únoru. Sice nedosahuje rozměrů jedničky, ale 124 tisíc diváků je výrazně více, než kolik mu bylo vzhledem ke komiksové kocovině prorokováno. Ještě dva tři týdny podobná výdrž a může být v TOP 3 nej DC Universe komiksovek hned za jedničkou a prvním Sebevražedným oddílem. A tím pádem by odsunul za sebe třeba i konkurenčního Ant-Mana 3. Průser jménem The Marvels byl překonán ještě před koncem roku.

Za Aquamanem číhá další nenápadný hit, kterým je animák Ptáci stěhováci. Ten zatím letí pomaleji než výše zmíněná vánoční konkurence, ale u animáků jde hlavně o výdrž a ne o rychlost. Důležité je, že už významně drtí na počty diváků za víkend jiné dětské filmy jako Přání nebo Trollové 3 a i když zatím nedosahuje jejich celkových počtů, vzhledem k mizerné lednové konkurenci má šanci je velmi rychle dohnat. Zbylá dětská zábava ukazuje, že pokud máte v názvu “Medvěd”, už se vám tolik nedaří - viz velmi podprůměrná čísla pro Mášu a medvěda, Mlsné medvědí příběhy a Méďovy vánoce. Jak praví staré přísloví, příliš mnoho medvědů, divákova smrt.

Do žebříčku pronikly také čtyři lednové novinky, ale první čtveřicí jak je vidět neotřásly. Slušně se uvedl životopisný Ferrari, 16 tisíc diváků za první víkend není až tak daleko od startu jiného filmu, kde Adam Driver hrál jiného slavného italského tvůrce luxusní značky. Uvidíme, zda i v dalších týdnech prokáží Ferrari podobnou výdrž jako Klan Gucci. Řádově hůře na tom je horor Noční koupání, necelých 7 tisíc je podprůměrným otvírákem, který nemá šanci konkurovat esům jako bylo Pět nocí u Freddyho. Na novinku Woodyho Allena Zásah štěstím dorazily první víkend necelé 4 tisícovky diváků, což je skoro perfektní průměr jeho novinek za posledních 20 let, ale zatímco ještě před 10 lety dokázal Allen tyto starty klidně i zdesetinásobit, poslední roky je rád za trojnásobek. Nejhůř dopadl během premiéry fotbalový Jeden gól, kterému nepomohla ani solidní tvůrčí, herecká či dějová podpora a s necelými 2 tisícovkami je v TOP 20 na krátké návštěvě.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příští víkend se bude pravděpodobně opakovat scénář tohoto, jedinou šanci to má zvrátit romantická komedie S tebou nikdy, která se v USA také řadí k malým vánočním překvapením. Spíše bez šance na lepší umístění je dvojice fajnšmekrovských filmů Pan Blake k vašim službám a To se mi snad zdá. O nemožné se pokusí český horor Krvavý Johann, ve kterém bude mít distributor co vysvětlovat, proč ani necelý měsíc po tragické události z Karlovy univerzity posílá do kin film, ve kterém se vraždí na škole studenti. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace