Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Rebel Moon od Snydera je sci-fi propadákem roku


ikona
Spooner
Charlie HunnamNetflixprvní reakcerebel moonSofia Boutellazack snyder
Další rádoby velkolepá série od Netflixu, která vyhoří hned na samotném začátku? 

Už za týden vstoupí na Netflix mnohými dlouho očekávaná (a jinými zase obávaná) epická sci-fi Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně, v níž si kontroverzní režisér Zack Snyder snaží natočit své vlastní Star Wars s příběhem inspirovaným Sedmi samuraji. A velkohubý tvůrce i streamovací platforma měli samozřejmě hned od začátku obří plány. Chtějí totiž okolo Rebel Moon vybudovat obří franšízu, kterou bude doplňovat nejen mnoho Snyderových cutů a druhá filmová část, jež dorazí na jaře, ale mluvilo se také o komiksu, knihách, seriálu či videohře. Tvůrci si zkrátka byli jistí, že mají v rukách nový velký sci-fi svět, který budou chtít diváci dlouho prozkoumávat. Jenže už trailery ukázaly, že tak jednoduché to nebude. Protože zatímco Snyderovi skalní fandové jako vždy tleskali, zbytek publika spíše zíval nudou. A první reakce recenzentů ukazují, že největší netflixovský blockbuster roku nás bude asi hodně bolet.

Na Rotten Tomatoes je totiž aktuálně pouze 24 % pozitivních recenzí s mizerným ratingem 4,1. Jedná se tak o Snyderův druhý nejhůře hodnocený film. Horší hodnocení s 22 % už má pouze Sucker Punch, i když rating obou titulů je totožný. A s takovými bídnými ohlasy novou sci-fi ságu úplně rozbíhat nechcete. Rebel Moon nabízí údajně přesně to, na co jsme od Snydera poslední roky zvyklí – tedy snahu o výrazný vizuál, tunu zpomalovaček či velké množství akce. Jeho nejskalnější příznivci tedy budou nejspíš svým způsobem spokojeni i tentokrát. Snyder ovšem tyto své prvky skládá dohromady tentokrát velmi prázdným a pro řadu kritiků i úmorným způsobem.

Příběh je podle nich nudný, nezajímavý a působí stylem, jako by scenáristé zadali umělé inteligenci požadavek „napiš nám mix Star Wars a Sedmi samurajů“ a jen čekali na výsledek. Snyder se sice snaží tvářit, že vytvořil nové velké universum, selhává ovšem jako vypravěč a zároveň každý, komu je víc než 13 let a viděl všechny známé série posledních let, neuvidí v Rebel Moon nic nového a originálního. Režisér zkrátka vykrádá všechny okolo a moc zábavné a strhující to nepřekvapivě není. Jiní se pak příliš nediví ani tomu, že s tímto námětem Snyder před lety u Lucasfilmu pohořel.

Herecké osazenstvo v čele se Sofii Boutellou či Charliem Hunnamem je prý docela fajn, postavy jsou ovšem tak jednorozměrné a nevyužité, že toho moc nezachrání. Hodnější kritici pak chválí alespoň fajn akci, jinak se však většina shoduje na tom, že druhého dílu se po konci spíše bojí, než aby se na něj začala těšit. Něco mi ale říká, že recenze Netflixu příliš vrásky nedělají, do dvou týdnů se bude chlubit rekordními ratingy a Snyder se bude opájet pochvalou svých věrných fanoušků. Zbytek diváků ale asi bude muset velký sci-fi epos hledat jinde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (84)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace