Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Levné vstupenky nahnaly do kin rodiny. Pohádky můžou slavit


ikona
Thomas
disneyhunger gameskinomaniaknapoleontrollstržbywish
Levná neděle zaplnila kina rodinkami. A chodilo se na animáky.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Slevová akce v multikinech mírně oživila zájem o kina a pomohla především dětským filmům. Všechny novinky shodně vyhořely, a to včetně ambiciózní pohádky Perinbaba a dva světy. Do kina s rodinou, která má dvě děti a všichni si dají popcorn, to už začíná být hodně luxusní záležitost, proto se nelze divit, že současnou krizí ovlivnění diváci využijí jakékoliv slevy. Obvyklá předvánoční akce multikin, kdy hrají všechny filmy ve všech formátech ve výrazných slevách, si opět dokázala diváky podmanit, a tak se chodilo solidně především na dětské filmy. 

Vítězem víkendu se tak stala překvapivě disneyovka Přání, která minulý týden spíše rozpačitě vstoupila na druhé příčce také do českých kin. Mezi víkendově si ovšem polepšila o hezkých 21 %, a oplatila Napoleonovi porážku. 24 tisíc diváků pro Přání sice nejsou nijak rekordní čísla, ostatně celá nedělní akce nijak zásadně s návštěvností kin jako takovou nezamávala, nicméně podobně jako před půl rokem pixarovka Mezi živly, i Přání se může teoreticky stát spícím hitem, který po slabém otvíráku následně vodí diváky pomalu v malých dávkách do kina další měsíce a postupně se přehoupne do sympatického hitu. Uvidíme už příští víkend.

I dalším dětským filmům se dařilo, velký skok předvedli třetí Trollové, kteří přidávají dalších 11 tisíc diváků a tím pádem suverénně přelétli přes magickou hranici 100 tisíc diváků. Nechávají tak za sebou druhý díl a při podobném tempu by mohli myslet i na pokoření jedničky, která před sedmi lety přivábila skoro 200 tisíc. Podobně slušně rostly i další animované filmy jako Tlapková patrola ve velkofilmu (už přes 336 tisíc) či Kouzelná Beruška a Černý kocour (téměř 70 tisíc), mírný nárůst vykazuje také česká podívaná Tonda, Slávka a kouzelné světlo (celkově ovšem slabých 32 tisíc). Pokles postihl Mlsné medvědi příběhy a také japonskou novinku Chlapec a Volavka, která se rozhodně nestane takovou peckou jako aktuálně v USA a po třech týdnech má zatím jen 23 tisíc diváků. Že jsou nové marvelovky už víceméně filmy pro dětim svědčí fakt, že jako jeden z mála hraných filmů také Marvels o víkendu mírně rostly, ovšem stále se v součtu potácejí pod hranicí 70 tisíc diváků.

Zklamáním víkendu je ovšem start ambiciózní slovenské pohádky Perinbaba a dva světy. Pokračování slavné Perinbaby přichází téměř 40 let po prvním dílu, ovšem diváky novinka vůbec nezaujala a bylo na ní zvědavo jen necelých 7 tisíc diváků. Stačilo to až na 6. místo víkendu, kromě již zmíněných filmů Perinbabu bez problémy porazila i o víkend starší česká vážná novinka Tancuj Matyldo. A další národní soupeři jako filozofické Tajemství a smysl života či kontroverzní Její tělo se na ní málem dotáhli. Odrostlejší diváky mnohem více táhnou nové Hunger Games, kteří se prosmýkli zpět na víkendové číslo dvě a klušou slušným tempem přes hranici 100 tisíc diváků. Slaví také Napoleon, i když spadnul z prvního až na třetí místo, každopádně po třech týdnech už má také na kontě 100 tisíc a jede podobným tempem jako Hunger Games. 

Kompletní žebříček tržeb zde

Bez povšimnutí zůstaly v druhé desítce žebříčku další novinky jako norská hororová komedie Šťastné a krvavé či americký thriller Dcera divočiny, o těch už za týden dva v žebříčku neuslyšíme. Naopak další týden čekejme v žebříčku podstatné změny. Máme tu novou českou romantickou komedii Lítá v tom, završení Tří mušketýrů s podtitulem Milady a především ideální vánoční pohádku Wonka, která má podle prvních reakcí velký potenciál letos ovládnout konec roku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace