Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Wonka je okouzlující pohádkou


ikona
Spooner
paul kingprvní reakceTimothée Chalametwonka
Jde Timothée Chalamet důstojně ve stopách Genea Wildera a Johnnyho Deppa? 

Vánoce se blíží a s nimi musí do kin samozřejmě přijít i nějaká ta pohádka. A jelikož disneyovka Přání vyhořela, dalším adeptem na kasovní hit je nový Wonka. Herecký talent Timothée Chalamet se objeví v mladé verzi legendární výstřední postavy od Roalda Dahla ve snímku, jenž je prequelem ke Karlíkovi a továrně na čokoládu. Zde si Wonka otevře svůj první obchod se sladkostmi, objeví se ovšem v hledáčku místního čokoládového kartelu. Trailery nás v redakci zase tolik neoslnily, režisér Paul King ovšem dvěma díly Paddingtona prokázal, že mu jde rodinná zábava skvěle od ruky. A zdá se, že se jeho styl dobře osvědčil i u kamaráda Umpa-lumpů.

Wonka totiž zatím sbírá poměrně spokojené ohlasy a na Rotten Tomatoes se aktuálně chlubí 79 % kladných recenzí se solidním ratingem 7.5. Podle pozitivních reakcí se jedná o opravdu kouzelný muzikál s parádní pohádkovou atmosférou, výrazným vizuálním pojetím a přepálenou stylistikou, která ovšem rozhodně nebude sedět každému. Podle některých se ovšem podařilo hezky zachytit Wonkovu poetiku a jedná se díky tomu o jednu z nejlepších Dahlových adaptací vůbec. Jiní zase poukazují na to, že snímek má v sobě ještě více hravosti a energie než zmiňovaný Paddington a právě fandové chlupatého medvěda budou asi nejvíce spokojeni.

Chválí se také muzikálová čísla, jež jsou mnohdy správně old school, a pozitivním reakcím samozřejmě neunikl ani Chalamet, jenž je údajně pro Wonku skvělou castingovou volbou, dokáže být správně kouzelný i uhrančivý a zároveň ukázal odlišnější polohu, než jsme od něj zvyklí. Na druhou stranu, právě na postavu Wonky se snáší nejvíce kritiky. Zatímco řada lidí jeho nové pojetí chválí, podle jiných je slavná postava v této adaptaci značně okleštěna o své temnější rysy a není tedy tolik vrstevnatá a zajímavá, jako v předešlých verzích. Kritičtější novináři pak mají Wonku spíše za průměrnou pohádku se slabým scénářem a zaměnitelnými písničkami. Spokojených hlasů je však dosud více a ti se shodují, že je Wonka feel-good kouskem a ideálním filmem pro celou rodinu.

---

Vytáhni v hospodě: Velký adeptem pro roli Wonky byl také Tom Holland. Chalamet ale u režiséra Paula Kinga zabodoval víc, údajně také kvůli jeho výkonu ve školním projektu a následném videoklipu Lil Timmy Tim

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace