Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Greengrass chystá nový thriller


ikona
do_Od
knihaletadloPaul Greengrasssurvival
Paul Greengrass a havárie letadla.  

Poslední filmy Paula Greengrasse nebyly kdovíjaké pecky. Zprávy ze světa se na první pohled tvářily, jakože lidem splní snové spojení Hanks a western, výsledek ale zase tolik nepotěšil. 22. července bylo drásavé drama, které ale přišlo pozdě, většinu pozornosti už na sebe předtím strhlo norské drama o stejném případu Utøya, 22. července. A před těmito dvěma filmy režisér natočil zatím posledního Jasona Bournea, kde sice bylo plno skvělých herců, ale režijně ani příběhově to příliš strhující nebylo. Jeho nový chystaný snímek by však tuto sérii lehkých zklamání mohl přerušit.

Greengrass se totiž čerstvě upsal adaptaci bestselleru Drowning: The Rescue of Flight 421 spisovatelky TJ. Newman pro studio Warner Bros. Nejen, že se tak slavný režisér vrátí k dramatům s letadly (natočil vynikající Let číslo 93), ale navíc má jistotu silné předlohy. Film je totiž popisován jako Apollo 13 pod mořem, v němž prvky boje o přežití spolu s procedurální perspektivou záchranářů tvoří vynikající žánrový mix, který člověka nenechá klidným.

Příběh vypráví o letadle, které pár minut po vzletu spadne do Tichého oceánu, při následné záchranné operaci exploduje a začne se potápět. Hrstka přeživších následně bojuje o život, mezi nimi je i jistý inženýr a jeho jedenáctiletá dcera, zatímco mezi záchranáři pracuje jeho bývalá žena. Zpráva každopádně přichází jen pár dní poté, co bylo odhaleno, že Edward Berger (Na západní frontě klid) natočí dalšího Bournea. U obou režisérů jsme každopádně na výsledky dost zvědaví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace