Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Němý akčňák Johna Woo kritiky nenadchnul


ikona
do_Od
akční filmJoel KinnamanJohn Wooprvní reakceSilent Night
Vánoční Joel Kinnaman se k ovacím neprostřílel. 

Veterán akční tvorby John Woo s tímto žánrem zůstane už navždy právem spjat, jak to tak ovšem bývá, ty nejlepší dny má 77letý režisér zřejmě dávno za sebou. Ačkoliv se totiž po mnoha letech vrátil do Hollywoodu s novinkou Silent Night, ve které se Joel Kinnaman o Vánocích mstí vrahům svého syna, první reakce naznačují, že z tohohle námětu šlo určitě vytřískat víc.

V současnosti má novinka na agregátoru Rotten Tomatoes skóre 73 % z celkového počtu 22 recenzí. Na hodnocení je to ještě slabší, průměr totiž vychází na 6,1/10. Začneme asi tím nejkritičtějším hlasem Davida Ehrlicha z IndieWire. Ten napsal: „Němá vykrádačka 96 hodin/Johna Wicka od Johna Woo je naprostý ústřel mimo a dost možná nejhorší film, jaký jsem letos viděl.“ Filmu nadělil známku D. Ostatní na tom naštěstí nejsou tak extrémně.

Film má údajně obří potenciál, který se mu ale nikdy nedaří tak zcela naplnit, což je zde pro mnohé tím primárním důvodem zklamání. Jakmile se orchestr spustí a John Woo naplno rozjede své dirigování neředěných akčních jatek, je prý Silent Night super. Ne tak super, jako některé jeho starší kousky, ale pořád super. Jenže takové akce je ve filmu údajně pomálu, a zbytek tvoří ne úplně poutavý příběh s ne úplně originálními koncepty.

Na jedné věci se však kritikům shodnout nepovedlo. A to jestli přílišná vážnost, s jakou se film bere, je ve výsledku dobrá, nebo špatná. Zatímco někdo tvrdí, že to ze Silent Night dělá další klasiku z repertoáru mistra, jiným naopak chyběl odlehčenější, zábavnější tón. Snímek zatím nemá stanovenou českou premiéru. Čekání se každopádně můžete zkrátit i jedním starším povídáním o přestřelkách.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace