Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

VIDEO: Legendární Pyšná princezna se dočká animáku


ikona
Spooner
pyšná princezna
Jak vzniká animovaný remake tuzemské pohádkové klasiky? 

Blíží se Vánoce, což znamená, že televize zase budou plné klasických českých pohádek, jež známe nazpaměť. Jednou z těch nejklasičtějších je pak bezesporu Pyšná princezna o malinko nafoukané princezně Krasomile a králi Miroslavovi. A právě tato pohádka, na níž nedají naši rodiče a prarodiče dopustit, se dočká za rok trochu nečekaně animovaného remaku. Ten vzniká samozřejmě v 3D kabátku a režírují jej tvůrci David Lisý a Radek Beran, jenž má na starost také scénář. V něm se autor údajně snaží spojit motivy ze slavné pohádky s prvky z původního materiálu od Boženy Němcové a podle všeho přidat trochu i té moderní poetiky. 

Video nám pak ukazuje nejen první pohled na animované verze známých postav, ale ukazuje nám také, co všechno se snaží animátoři a tvůrci pohlídat. Postavy a prostřední vytváří tým výtvarníků v čele s Janem Koníčkem v pražském studiu PFX  a animace vzniká ve spolupráci s polským studiem Human. A nutno říci, že to zatím vypadá přeci jen lépe, než bych čekal. První pohled na Miroslava s Krasomilou nevypadá vůbec špatně a zdá se, že příchod odpudivých postaviček jako v Kozím příběhu či Bubeníkovi a princezně nás snad nečeká.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace