Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Velké finále Tří mušketýrů aneb krasojízda Evy Green


ikona
KarelR
eva greentri musketyrivincent cassel
Pojďme si trochu rozebrat závěrečný díl nových Tří mušketýrů, jenž Milady povýší na druhou hlavní postavu. 

Zatímco Scottův Napoleon pozvolna míří do modré barvy na ČSFD (ať režisérská verze proboha dorazí brzo), na obzoru se rýsuje další naděje na historickou pecku. Už 14. prosince vtrhne do kin druhý díl Tří mušketýrů, který bude velkou rozlučkou s novou francouzskou adaptací. První část si na ČSFD drží velmi slušných 73 % a myslím, že by ji většina redakce MovieZone s klidem doporučila. Bourneovsky laděné oživení slavné látky, jež nabízí silné obsazení i skvělou akci, totiž zastínilo snad všechny Mušketýry s výjimkou sedmdesátkové klasiky s Michaelem Yorkem.

Možná to není náhoda, jelikož i tentokrát vznikly dva filmy na jeden zátah. Martin Bourboulon natočil obě části své mušketýrské ságy za devět měsíců, přičemž do mnoha slavných lokací nahnal celkem 650 koní a 9000 komparzistů. Francouzi opravdu vytěžili veškeré prostředky, co měli k dispozici, a naprosto příkladně si máknul i samotný D'Artagnan. François Civil prý oddřel 90 % kaskadérských kousků, jež na nejmladšího mušketýra čekaly, a docela mě zajímá, jestli mezi ně patří i skok do vody z traileru Milady.

Ano, pojďme se vrhnout do skalpelu, v němž bych rád proběhnul nejdůležitější momenty z traileru. Jak jste si museli všimnou už minule, Bourboulon zachoval řadu důležitých atributů předlohy, v mnoha směrech (Králův bratr, Athosův bratr...) se však vydal úplně jiným směrem. A jedním z nejočividnějších příkladů je celý úvod druhého filmu, jenž vsadí na akční týmovku D'Artagnana a Milady.

Povýšení Evy Green na velkou tahounku bude opravdu poctivé a dává smysl nejen kvůli jejímu hvězdnému statusu. Vzhledem k tomu, že v nové adaptaci chybí Rochefort, bude právě Milady hlavní záporačkou (nebo spíš antihrdinkou?), jejíž propojení s kardinálem se tu zdá být o něco volnější. Přikláněl bych se tedy k tomu, že bude mít vlastní motivace a agendu, což jasně naznačuje i krátký teaser z minulého týdne.

Milady na začátku filmu každopádně rozhodí, že ji D'Artagnan zachránil, i když se snažil najít minule unesenou Constance – a rozhodne se pro jistotu nasadit ženské zbraně. Jak ale všichni víme, s touhle dámou je každá vteřina nebezpečná a velmi nevyzpytatelná. Tak na to snad nezapomene ani osudem tažený mladík, jenž se po skokanské anabázi se žhavým epilogem znovu setká s věrnými přáteli.

Athos, Porthos a Aramis se během D'Artagnanova hledání Constance pochopitelně neflákali a zapojili se do válečného konfliktu, který plně zaměstnává krále Ludvíka XIII. i kardinála Richelieu. Slavné obléhání La Rochelle by jako tradičně mělo nabídnout slušné akční hody, počítejte však s tím, že se kolem něj budou dít i stěžejní politické machinace. Každý z mušketýrů navíc bude mít vlastní menší příběh/misi (i tady bychom se měli odchýlit od předlohy), jen aby se všechno důležité protnulo ve chvíli, kdy se pozornost stočí zpět k Milady.

Tu samozřejmě čekají důležité scény s Athosem (v traileru mu doslova jde po krku) a její tvrzení, že jako jediná ví, kde je Constance, působí jako klíčový moment celého filmu. Ať už ale Milady lže nebo ne, její cesta povede k ohnivému duelu s D'Artagnanem, v němž Eva Green seká jednu cool pózu za druhou. Snad půjde o řádně vyhrocenou potyčku, která nám vynahradí tradiční finální střet s Rochefortem.

Pokud máte načtený román (nebo si dobře pamatujete předchozí adaptace), možná jste v upoutávce spatřili i další klíčové momenty. Dumasovo dílo je proslulé tím, že se ve druhé půlce stočí k osudovému dramatu se vším všudy, a je zcela logické, že na tom letošní adaptace bude úplně stejně. Připravte se tedy na to, že trochu odlehčenější tón prvního filmu nahradí hutnější atmosféra, v níž bude vytrvale vtipkovat maximálně Porthos.

Dokáže Martin Bourboulon i přes to udržet kvalitu a přijde s další skvělou historickou podívanou? Na naše první dojmy možná nebudete muset čekat až do prosince, teď mě každopádně zajímá, jak se vám líbil první díl nových Tří mušketýrů a zda se chystáte na dvojku. Při pohledu na to, že má konec roku patřit hlavně Wonkovi a dvojce Aquamana, jsem osobně dost rád, že nás čeká i jeden velkofilm bez zeleného plátna a digibarviček...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace