Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Soutěž o LEGO®: Vyhrajte velkou loď z Klonových válek


ikona
KarelR
legostar wars
LEGO Group a MovieZone pro pár lidí nachystaly předčasné Vánoce. 

Možná si pamatujete, že se na MovieZone v minulosti už párkrát soutěžilo o filmové LEGO®. Teď ale chceme s dánskou firmou nakopnout novou spolupráci, díky níž byste oblíbené stavebnice mohli vyhrávat častěji. Uvidíme, jak se to celé vyvrbí, na začátek tu každopádně máme první vlaštovku, kterou je Coruscant Guard Gunship (česky Coruscantský dělový člun).

Vím, že máme na MovieZone spoustu fanoušků Star Wars, a někteří z vás se doma určitě kochají Hvězdou smrti, AT-AT nebo Millenium Falconem z plastových kostiček. Každý rok ostatně vycházejí desítky stavebnic ze všech ér (letos se novinky točily kolem třetí série Mandaloriana, Ahsoky a čtyřicátého výročí Návratu Jediho), LEGO se však stále častěji vrací ke Klonovým válkám, na které ti nejvěrnější fanoušci nedají dopustit – a Coruscant Guard Gunship je podzimním „deep cutem“ pro fajnšmekry.

Málo známá loď se objevila hlavně v sedmém díle šesté série nazvaném Krize v srdci, kde Padmé letí řešit bankovní problémy. Málokdo by ji vyhrabal v paměti, LEGO designéry ale zaujal její tmavě červený design, který u Star Wars není zas tak obvyklý, a rozhodli se deset let po tradiční Republic Gunship (a dva roky po její obrovské UCS verzi) zkusit jinou verzi klonového plavidla.

Corusantská odnož „dělového člunu“ se od klasiky z Epizody II liší nejen barvou, ale také bočními dveřmi. Ty jsou v seriálu rozpůlené a otevírají se dvě strany, LEGO však kvůli snížení křehkosti setu tuhle část lodi zjednodušilo. Ze stejného důvodu byly střelecké věže na křídlech nahrazeny laserovými střílnami a další novinkou je držadlo, které se šikovně ukrylo za piloty. Jeho účelem je samozřejmě eliminace rizika, že vaši potomci loď rozsekají při první zběsilém letu napříč obývákem.

S Coruscant Guard Gunship se tak dá dětinsky blbnout o něco víc než s jejími předchůdci, zároveň se však myslelo i na starší LEGO sběratele. Pro ty jsou velkým tahákem figurky – dva červení Shock Troopeři, Commander Fox, Padmé a hlavně kancléř Palpatine, který si dal podobně jako celá loď zhruba dekádu dlouhou pauzu. Fanoušci Klonových válek si tak možná budou chtít doplnit sbírku, v níž jim zrovna tihle hrdinové můžou chybět.

Ať už vás ale Coruscant Guard Gunship zaujala pěkným designem nebo unikátními figurkami, pojďme k tomu hlavnímu. K soutěži o tři tyhle lodě, která skončí v pátek 1. prosince o půlnoci. Soutěžní otázka zní: „Na které planetě se odehrává velká bitva z konce Epizody II?“ a odpověď na ni musíte včas poslat na mail souteze@moviezone.cz s předmětem Soutěž Star Wars. Vítěze pak budeme kontaktovat, zašleme jim stavebnice a já začnu doufat, že se brzy sejdeme u dalšího článku plného kostičkového geekaření.

---

Vítězi se stali Radek P. z Poříčí nad Sázavou, Šárka H. z Prahy a Michaela V. z Kralup nad Vltavou. Gratulujeme! 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace