Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ridley Scott konečně začal chystat brutální western od S. Craiga Zahlera


ikona
do_Od
Ridley ScottS. Craig ZahlerwesternWraiths of the Broken Land
Film oznámený v roce 2016 se zřejmě konečně stane realitou.  

Ridley Scott na stará kolena nezpomaluje a zatímco do kin pomalu ale jistě míří jeho válečný Napoleon s Joaquinem Phoenixem, sám má v těchto dnech plno práce nejen se stříháním dvojky Gladiátora (ze které stále zbývá ještě kus dotočit), ale podle všeho i vybíráním lokací pro svůj příští film. Prozradil to v novém rozsáhlém rozhovoru s The New Yorker magazínem, kde mimo jiné i uvedl, o jaký snímek se bude jednat. A fanoušci S. Craiga Zahlera nyní nejspíš zajásají.

Scott totiž prohlásil, že se díval po místech, kde by mohl točit svůj dlouho chystaný western. Jak dlouho? První zmínka o něm padla už v roce 2016, kdy Variety tenkrát psalo, že se režisér Vetřelce nebo Blade Runnera upsal adaptaci brutálního westernového románu Wraiths of the Broken Land právě od Zahlera. Scénář k němu tehdy měl psát Drew Goddard, jak to nakonec dopadlo se nejspíš dozvíme už brzy, mezitím ale jiný western zmíněn nebyl, s velkou pravděpodobností se tedy bude jednat právě o tenhle příběh.

Já i kolega Mr. Hlad jsme knížku četli a myslím, že mluvím i za něj, když řeknu, že je to naprosto parádní temná story, která si rozhodně zaslouží filmové zpracování. Sice se trochu bojím, že je na dnešní studiový systém (a možná i samotného Ridleyho) děj knihy až příliš zlý, takže bych se nedivil, kdyby došlo ke kompromisům a ubrání na míře násilí. Osobně doufám, že se tak nestane, protože zlo v románech od Zahlera má vždy své opodstatnění, raději ale krotím svá očekávání.

Zápletka se točí kolem dvou sester, které někdy na počátku 20. století skončí v Mexiku v zajetí nelítostného magora a jeho bandy provozující exkluzivní bordel. Jejich dva bratři se pak ještě spolu s jejich otcem, jedním indiánským stopařem, bývalým otrokem a drsným pistolníkem v roli strategického šéfa týmu vydají na jejich záchranu. Pochopitelně to nepůjde zcela podle plánu, dál už ale nic nepíšu, knihu nicméně fakt doporučuji.

Goddard už se Scottem dělal na Marťanovi, do natáčení westernu by se každopádně mohl 85letý režisér pustit hned, jak dokončí práce na dvojce Gladiátora s Paulem Mescalem a Denzelem Washingtonem.

--- 

O životu a díle Ridleyho Scotta tady:

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace