Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Umělá inteligence z Mission: Impossible znepokojila amerického prezidenta


ikona
do_Od
Bílý důmJoe BidenMission: Impossible Odplata - První částTom Cruiseumělá inteligence
Bílý dům reagoval na znázornění umělé inteligence v poslední Mission: Impossible. 

Ačkoliv to s tržbami, a nakonec vlastně ani těmi reakcemi na poslední díl Mission: Impossible nedopadlo zrovna nejlíp (recenze ještě ušly, ale z hlediska čísel se bude i vzhledem k rozpočtu jednat o jeden z největších propadáků letošního roku), určitý zásah Odplata přece jen měla. Prozradili to teď zástupci Bílého domu.

 

Podle nejnovějších informací zatím poslední špiónské dobrodružství Toma Cruise poměrně dosti znepokojilo amerického prezidenta Joe Bidena. Zejména tedy zdejší ztvárnění umělé inteligence zvané Entita. Hlava Bílého domu se dokonce cítila být tak vyvedená z míry znázorněnými možnostmi této technologie, že hned v pondělí podepsala nařízení, jež má vývoj a užívání umělé inteligence okleštit různými bezpečnostními opatřeními.

„Jako by se prezident už tak dost neznepokojoval nad tím, co všechno by se mohlo kolem umělé inteligence pokazit, teď ještě viděl, jakých dalších věcích se může obávat,“ uvedl zástupce prezidenta Bruce Reed, který se na snímek Christophera McQuarrieho díval spolu s ním.

No, co si budeme, nějaký větší dohled nad AI je rozhodně potřeba, na druhou stranu jsem z tohoto konkrétního znázornění měl dojem, že by působilo zastarale už před dvaceti lety, natož dnes. Minimálně je ale dobře vědět, že se 80letý Joe snaží držet krok s moderní kinematografií.

Zdroj: Variety

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace