Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velkolepý Ran se vrací do kin


ikona
Spooner
Akira Kurosawaran
Chcete si připomenout jedno z největších děl japonského režijního mistra? Teď máte dokonalou šanci.  

Když se řekne jméno legendárního japonského režiséra Akiry Kurosawy, znalým divákům ihned naskočí několik jeho nestárnoucích a impozantních snímků. U někoho vede nesmrtelná klasika Sedm samurajů, jiní nedají dopustit na Yojimba či Rudovouse… a pak je tu samozřejmě ještě jeho velkolepý válečný epos Ran. Režisérův příběh inspirovaný Shakespearovým Králem Learem, v němž nemoudré rozhodnutí pana Hidetory rozdělit panství mezi své potomky vyústí v krvavou válku, i po takřka 40 letech patří mezi nejnádherněji nasnímané filmy historie a svou opulentností stále bere dech. Je proto dobrou zprávou, že si tento výtvarný a režijní majstrštyk můžeme nyní vychutnat na velkém plátně v té nejlepší možné kvalitě.

Už ode dneška totiž míří legendární Ran na pouhé tři týdny do českých kin. Vychutnat si ho pak budete moci v nové 4K digitálně restaurované verzi a pokud jste z Prahy či Brna, můžete díky Cinema City vyrazit na japonskou klasiku i do multikina. Pražští diváci na Ran narazí ve Slovanském domě, Brňáci zase v Olympii, v obou případech však budete muset do multiplexu vyrazit už tento čtvrtek či pátek. To samé se týká i jediného slovenského promítání v bratislavské Eurovee. 

Pokud ovšem nyní nemáte čas, seznam dalších projekcí najdete zde. Čas na zhlédnutí Ran v kinech máte do 15. listopadu. Snímek přináší do českých kin distribuční společnost Pannonia Entertainment v rámci svého projektu Kultovky v kinech a v minulosti jsme už díky jejich snahám mohli na velkém plátně znovu vidět Ramba, Lovce jelenů a Apokalypsu. Už teď se těšíme, jakou filmovou ikonu dovezou do tuzemských kinosálů příště.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace