Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Osmé Mission: Impossible se odkládá


ikona
Spooner
Christopher McQuarrieethan huntMission: Impossibletom cruise
Na vyústění souboje Ethan Hunt vs. umělá inteligence si budeme muset počkat. 

Tom Cruise nezažívá zrovna veselý rok. Zatímco loni byl díky megaúspěchu druhého Top Gunu považován takřka za kasovního spasitele Hollywoodu, letos se sedmým dobrodružstvím agenta Ethana Hunta až nečekaně tvrdě narazil. Tomík a studio Paramount to zkrátka prokaučovali, když film Mission: Impossible Odplata - První část poslali do kin na začátku července, v největším blockbusterovém náporu a těsně před mocným útokem Barbie a Oppenheimera. Místo další kasovní trefy tak přišlo jedno z největších tržebních zklamání roku, po němž značka dostala poměrně tvrdou ránu. A nyní dostává do cesty další nehezkou překážku. Očekávané druhé části Odplaty se totiž příští rok nedočkáme.

Studio Paramount jde ve stopách druhé Duny či nedávného Deadpoola a osmičku Mission: Impossible odkládá. A to rovnou o 11 měsíců, tedy z 28. června 2024 na 23. května 2025. Důvod je pak všem asi jasný – kvůli přetrvávající herecké stávce již několik měsíců stojí natáčení a nyní už není možné původní termín stihnout. Režisér Christopher McQuarrie totiž musí natočit takřka ještě polovinu filmu a to včetně údajně těch největších a nejnáročnějších sekvencí. Což znamená, že Tom Cruise už se asi doma rozcvičuje na další šílený kaskadérský kousek.

Když jsem v úvodu napsal, že přicházíme o druhou část, myslel jsem to doslovně. I Paramount totiž o osmém filmu mluví už jen jako o Mission: Impossible. Sázka na křečovité půlení se nevyplatila a studio zřejmě naslouchá rozhořčeným fanouškům. Na druhou stranu bude muset v úvodní koláži pravděpodobně připomínat, kde a jak se vlastně Ethan Hunt ocitnul.

Pro McQuarrieho to snad nebude nesplnitelná mise. Ještě před pár lety slibně rozjetá série se stává další filmovou obětí herecké stávky a rok 2024 přichází o jeden ze svých největších filmů. Na druhou stranu, tímto přesunem se film dostává na víkendový slot, který loni tak nádherně svědčil druhému Top Gunu a studio tak hodlá více vsadit na jistotu. Pomůže tato sázka slavné značce? Pevně v to doufáme.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace