Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix začne vsázet více na animáky


ikona
do_Od
animákyAppleJohn LasseterLuckNetflixSkydance AnimationSpellbound
Netflix významně posílí svoji nabídku animáků.  

Studio Skydance Animation dalo čerstvě sbohem Applu a uzavřelo několikaletou exkluzivní dohodu s Netflixem, jejímž cílem je vyprodukovat hromadu ambiciózních animáků, které mají pomoct streamovacímu gigantovi posílit jeho obsahovou nabídku – zejména pro děti.

Už dříve tento měsíc se objevily zprávy, že Netflix přestane s interním vývojem animovaných filmů, a začne místo toho vsázet častěji na akvizice. Tato konkrétní dohoda je pak takovou zlatou střední cestou, kdy stále poměrně mladé studio Skydance Animation ovšem vedené zkušeným Johnem Lasseterem, bývalou oporou studia Disney, bude produkovat, zatímco Netflix zajistí ten zbytek.

Nutno dodat, že předchozí spojení Skydance Animation a Applu vedlo pouze k jednomu filmu, a to Luck z roku 2022. Teprve nyní je vývoji pár dalších snímků, z nichž ten nejzásadnější bude Spellbound s Nicole Kidman a Rachel Zegler s premiérou na příští rok. Právě ten má odstartovat na Netflixu novou etapu animované tvorby. V roce 2025 by pak v jeho šlépějích mělo jít i Pookoo od jednoho z režisérů Na vlásku.

Na Netflixu mezitím nedávno vyšla Nimona, brzy dorazí nový Slepičí úlet a pak taky pohádka Leo o leguánovi s hlasem Adama Sandlera. Jinak se ještě hodí dodat, že část studia Skydance zodpovědná za hrané filmy prozatím setrvává pod Applem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace