Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Momoa a Butler si jdou po krku kvůli umění


ikona
Mr. Hlad
gerard butlerin the hands of dantejason momoamartin scorseseoscar isaac
Hvězdně obsazený thriller, nebo příběh jednoho z nejslavnějších literárních děl všech dob?  

Když se v jednom filmu mají sejít Gerard Butler a Jason Momoa, člověk automaticky čeká nějakou akční řežbu. Pokud by se k nim přidal i Oscar Isaac, mohla by to být akční řežba s trochu většími ambicemi, ale pořád postavená spíš na tom, kdo komu jak vystřelí mozek z hlavy, než jak se u toho bude tvářit. V krimi thrilleru In The Hands of Dante by však to druhé mohlo být možná důležitější, než byste čekali. 

Hodně zajímavě obsazený kousek se má odehrávat ve dvou časových rovinách a točit se okolo slavné Božské komedie, kterou ve čtrnáctém století napsal Dante Alighieri. Ten by tu měl být i jedním z hrdinů a ve filmu se bude pokoušet utéct z nešťastného manželství pryč na Sicílii, kde chce dokončit své dílo a zvěčnit svou opravdovou lásku Beatrice. Druhá dějová linka se pak má odehrávat v současnosti a má se točit okolo znalce umění, jehož si zahraje Isaac. Toho si najme gang pašeráků, aby jim ověřil pravost rukopisu Božské komedie. A on se místo toho rozhodne ji ukrást. 

Zní to vcelku zajímavě a obsazení je dost lákavé. Za kameru se navíc posadí Julian Schnabel, který točil filmy jako Skafandr a motýl, Basquiat nebo U brány věčnosti, tedy umělecky trošku náročnější snímky, takže jsme celkem zvědaví, co udělá s tímhle tématem. Jedním z producentů je pak i Martin Scorsese, takže by to vážně mohlo stát za to. 

---

Vytáhni v hospodě: Im The Hands of Dante chystá Schnabel už od roku 2011, ještě o tři doky dřív ale práva na předlohu koupil Johnny Depp. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace