Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gangsterka o atentátu na Kennedyho nabrala oscarového režiséra


ikona
do_Od
Al PacinoatentátBarry LevinsonDavid MametgangsterkaJohn F. KennedymafieShia LaBeouf
Oscarový režisér a Pulitzerem oceněný dramatik chystají zajímavou gangsterku. 

Před časem se objevila informace, že oceňovaný americký dramatik a scenárista David Mamet (Neúplatní) chystá návrat k režii s filmem Assassination, jenž má vyprávět o atentátu na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. V této verzi se mu však má mstít chicagská mafie za to, jak zatočil s organizovaným zločinem poté, co mu právě organizovaný zločin pomohl dostat se do Bílého domu.

Nyní jsme se však dozvěděli, že to nebude Mamet, kdo film nakonec natočí, nýbrž oscarový veterán Barry Levinson, který už s Mametem v minulosti úspěšně spolupracoval na snímku Vrtěti psem. S filmem zatím zůstávají spojeni Shia LeBeouf a Al Pacino, který si zahraje mafiána Tonyho Accardoa. Původně pak ve filmu měli hrát ještě John Travolta, Viggo Mortensen nebo Courtney Love, u nich je ale status v tuto chvíli neznámý.

Mamet každopádně napsal scénář ještě spolu s Nicholasem Celozzim, což je pravnuk dalšího známého mafiána Sama Giancana. Materiál na příběh pak Celozzi údajně získal z vyprávění svého zesnulého strýce Pepeho, Giancanova bratra. Už jenom z tohohle složitého rodinného pozadí chytám dojem, že to bude mafiánská gangsterka jak víno, ale nepředbíhejme. Nutno říct, že Levinson ani Mamet v posledních letech nebyli kdovíjak produktivní, natož úspěšní, snad si tedy šetřili síly na tohle. Příběh zní totiž zajímavě a nejde, aby měl na gangsterky monopol jen Scorsese.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace