Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 nových přímočarých akčňáků, které už se představily v traileru


ikona
KarelR
david ayerhenry cavilljason stathamjoel kinnamanjohn woomichael fassbendersam rockwell
Fassbender, Kinnaman, Statham, Rockwell a Skarsgård vyrazili do posilovny, aby nám udělali radost. Děkujeme, pánové! 

Letošní rok byl na akčňáky, které nejsou vycpané sci-fi nebo fantasy berličkou, docela bohatý. Vyfasovali jsme dva blockbusterové (Rychle a zběsile 10, Mission: Impossible 7), čtyři vcelku klasické (John Wick 4, Vyproštění 2, Equalizer 3, Expendables 4), tři válečné (The Covenant, Krev a zlato, Sisu) a jeden komediální (Operace Fortune). Správně jste si všimli, že ignoruju Ghosted a Rachel Stoneovou. O těchhle kouscích se v dobré společnosti nemluví.

Rozhodně tak nejde říct, že by na tom klasická akce byla nějak špatně. Naopak se na nás sype ze všech stran a v poslední době se představila hned pětice filmů, které v příští měsících vsadí na střílení a ruční likvidaci zloduchů bez robotů, monster a vesmírných lodí. O některých asi dobře víte, jiné vám ale mohly uniknout. Proč si tedy neudělat krátký přehled, hm?

Zabiják
Premiéra: 10. listopadu 2023 na Netflixu

Ano, nezačínám zrovna ideálně. David Fincher nám ve svojí novince nenabídne dlouhé přestřelky a bitky, pořád však natočil akční thriller, v němž Michael Fassbender hraje nájemného vraha na útěku. O zabíjení proto nebude nouze, byť počítejte spíš s úsporným uklízením, jež se v tradiční boj o holý život zvrhne jen výjimečně. Zabiják by ale měl šlapat i bez toho. Fincher chce totiž diváky hlavně dostat do kůže metodického profíka, a ačkoliv první ohlasy nemluví o mistrovském díle, dobrá žánrovka by z toho vylézt měla.

Silent Night
Premiéra: 1. prosince 2023 v USA, v Česku zatím nic

John Woo se po dvou dekádách vrací s malým americkým akčňákem, v němž bude němý Joel Kinnaman likvidovat gangstery, kteří mu zabili syna. Silent Night tak zrovna nesrší originalitou, o tu však samozřejmě nikomu nepůjde. Mnohem důležitější je, aby se ze Silent Night vyklubala řízná a nekompromisní podívaná, která dá alespoň na chvíli vzpomenout na Tváří v tvář, Hard Boiler nebo Killera. Našlápnuto je... docela dobře?

The Beekeeper
Premiéra: 12. ledna v USA, v Česku zatím nic

Nejpilnější akční hvězda současnosti jede dál. Jason Statham letos nakopával lidem pozadí ve čtyřech filmech (není to nějaký rekord?) a hned na začátku příštího roku se do toho opře znovu. Tentokrát z něj bude Včelař, což je – pozor! – bývalý člen tajné zabijácké organizace Včelaři, jenž se na stará kolena stal včelařem. Radši o tom moc nepřemýšlejte, David Ayer jen potřeboval nějakou omáčku k tomu, aby Stathama poslal zabíjet podvodníky, kteří kradou peníze po internetu. Záslužná to činnost, jen houšť!

Argylle: Tajný agent
Premiéra: 1. února 2024 v Česku

Zdaleka nejrozpačitější z pětice nových akčňáků. Argylle dlouhé roky zněl jako drsná bondovka s Henrym Cavillem, nakonec se z něj však vyklubala komedie o spisovatelce, která se podivně zaplete do světa špiónů. Hlavní zabijákem tu nebude Cavill, nýbrž Sam Rockwell, což je zajímavý, ale ne každým oceňovaný twist. Samotný trailer se pak mohl víc distancovat od průšvihů jako Gray Man (barvičky bolí), na druhou stranu si z něj všichni stejně pamatují jedinou věc. Ehm... Dua Lipa měla být blonďatá už dávno!

Boy Kills World
Premiéra: Po projekci na festivalu v Torontu kde nic, tu nic

A to nejdivočejší na konec. Když Bill Skarsgård urval roli záporáka ve čtyřce Johna Wicka, tak nějak automaticky se čekalo, že v něm hraje mašinu na zabíjení. Po internetu už totiž kolovaly fotky z rubačky Boy Kills World, do níž si pořídil nepřehlédnutelnou muskulaturu. Jeho nezašpiněný markýz byl tudíž lehkým zklamáním, Skarsgård nám to ale vynahradí příští rok, kdy ho uvidíme jako němého (malý trend?) a hluchého chlapce z džungle, jenž se vydá pomstít svou vyvražděnou rodinu. První recenze bohužel hlásí spíš průměr, totálně nabušený trailer už nám ale nikdo nevezme. Snad jsou tedy v Americe zase jednou mimo.

Na který nový akčňák se těšíte nejvíc? Dejte vědět v diskuzi, odpověď „uvidím všech pět“ je samozřejmě v pořádku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace