Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Vymítač ďábla je naprostou zbytečností


ikona
Spooner
David Gordon Greenprvní reakcevymítač ďábla
Aneb další hororová klasika, která se radši vracet neměla. 

Už od začátku se to zdálo jako poměrně špatný nápad. Studio Universal si řeklo, že bude fajn po Halloweenu vzkřísit další hororovou klasiku, za práva k legendárnímu Vymítači ďábla vysolilo neuvěřitelných 400 milionů a ihned začalo počítat s celou hororovou trilogií. Po řádění Michaela Myerse dostal Vymítače na starosti David Gordon Green, který nás ale kvalitami druhého a třetího Halloweenu trochu znepokojil a ukázalo se, že přihrát mu další hororovou franšízu možná nebylo nejmoudřejší rozhodnutí. A uplynulé dny to zatím potvrzují.  Podle prvních čísel totiž Vymítač ďábla: Znamení víry nebude v kinech žádným hororovým megahitem a recenze zámořských kritiků dopadly vzhledem k věhlasu původního dílu dost tragicky.

 

Na webu Rotten Tomatoes má nový Vymítač ďábla pouhých 22 % kladných recenzí s ratingem 4.4 a také divácké hodnocení s 55 % pozitivních ohlasů má do nadšení daleko. Prakticky všichni se pak shodují, že se jedná o naprosto zbytečný a po všech stránkách odfláknutý sequel původního snímku. Green se sice snaží navázat na atmosféru filmové klasiky, naprosto však selhává, nepřináší do značky nic nového, originálního a neumí diváka pořádně vyděsit lekačkami ani vymítáním. 

 

Podle mnohých se jedná o jedno z nejlínějších a nejnudnějších ždímání slavné značky vůbec, další pak mluví o tom, že samotné budování příběhu před samotným vymítáním je nejen hloupé, ale také i docela směšné. Green zkrátka v novém filmu zahodil všechny silné atributy originálu, nedokáže děsit, pohrát si s prvky okolo náboženství ani pořádně provokovat. Prostě podle všeho vytvořil prázdnou hororovou nudu, na níž se jakž takž chválí pouze představitelky posednutých děvčat a návrat Ellen Burstyn. A to je samozřejmě zatraceně málo. Možná by už Greenovi někdo měl říct, že by se na ty horory měl vykašlat.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace