Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina aneb 10 nejočekávanějších filmů do konce roku


ikona
KarelR
hajao mijazakijoaquin phoenixleonardo dicapriomartin scorseseridley scottrobert de nirotom hardytri musketyri
Máte pocit, že od října do prosince nebude na co chodit do kina? Tak to se samozřejmě mýlíte… 
Letošní podzim výrazně poznamenala hollywoodská stávka, která zapříčinila hlavně odsun Guadagninových Rivalů, Lanthimosových Chudáčků nebo druhé Duny. Pořád samozřejmě dostaneme nějaké popcornovky (prequel Hunger Games, Marvels, Aquaman 2), jako vždy se ale vyplatí koukat spíš po neznačkových projektech. Které z nich by mohly filmovým fanouškům nabídnout víc než jen povrchní výplach? Tady máte rovných deset kandidátů na výpravu do kina.
 

Peníze těch tupců
Česká premiéra: 5. října 2023

Craig Gillespie má parádně rozjetou kariéru. Zatímco do kin poslal třeba životopisnou pecku Já, Tonya, na malé obrazovce loni bodoval seriály o Pamele Anderson nebo Mikeu Tysonovi. Jeho novinka pak vypráví o tom, jak dva bráchové z Youtube otočili Wall Street vzhůru nohama – a znovu jde o přepis skutečných událostí, od něhož se čeká svižná a docela chytrá zábava.

Anatomie pádu
Česká premiéra: 19. října 2023

86 % na ČSFD. Tohle je pouze jedna z vizitek dramatu Anatomie pádu, jež si odvezlo Zlatou palmu v Cannes a nadchlo řadu lidí ve Varech. Sandra Hüller (Toni Erdmann) v něm hraje ženu obviněnou z vraždy manžela, rozhodně však nečekejte obyčejný thriller. Spíš se chystejte na pohlcující studii rodinných vztahů, z níž vám nebude příliš dobře.

Hranice
Česká premiéra: 19. října 2023

Přízviskem kontroverzní film se dnes označuje kde co, u Hranice se však nejedná o planá slova. Polská vláda totiž v podstatě vyrazila do boje proti Agnieszce Holland, kterou po Šarlatánovi zaujaly problémy na hranici Polska a Běloruska. Její dvouapůlhodinový rozbor tamní situace získal mimo jiné Zvláštní cenu poroty na festivalu v Benátkách – a můžete vzít jed na to, že ještě vyvolá spoustu bouřlivých reakcí.

Zabijáci rozkvetlého měsíce
Česká premiéra: 19. října 2023

Účetní z Applu dali Martinu Scorsesemu 200 milionů na film o tom, jak se ve 20. letech vraždili indiáni kvůli ropě. Neptejte se, proč jim to přišlo jako dobrý nápad, to je úplně jedno. Mnohem důležitější je, že Scorsese povolal do zbraně De Nira s DiCapriem a natočil epickou dobovku, která má už nyní jistou účast na Oscarech.

Přišla v noci
Česká premiéra: 2. listopadu 2023

Půl roku zpátky jsem se čekal, že se po Varech bude nejvíc mluvit o Úsvitu nebo Bodu obnovy, nakonec však redakce oslavovala spíš komorní (hororovou?) dramedii Přišla v noci. Příběh o tom, jak zle může skončit nastěhování maminky k mladému páru, je prý skvěle natočenou zábavou, z níž vás bude chvílemi mrazit. Nezdráhejte se proto zase jednou vyrazit do kina na domácí kousek!

Její tělo
Česká premiéra: 16. listopadu

A lokální tvorba ještě jednou, tentokrát ale s otazníkem ohledně toho, jak to celé dopadne. Její tělo do detailu prozkoumá krátký život Andrey Absolonové, české skokanky do vody, která se po zranění stala velmi úspěšnou pornohvězdou Leou De Mae. Dráždivý trailer slibuje vcelku odvážnou podívanou, zároveň však musíme doufat, že film nabídne i něco víc než jen špetku provařené nahoty.

Napoleon
Česká premiéra: 23. listopadu 2023

S excelentním Posledním soubojem Ridley Scott finančně vyhořel a Klan Gucci docela rychle zmizel v propadlišti dějin. U Napoleona by však divácký nezájem hrozit neměl, protože se jedná o velkolepou historickou fresku, v níž Joaquin Phoenix ztvárnil jednoho z nejslavnějších vojevůdců všech dob. Pokud to po famózním traileru nebude totální nářez, zavládne smutek!

Chlapec a volavka
Česká premiéra: 23. listopadu 2023

Hajao Mijazaki se po dlouhých deseti letech vrátil za kameru a jeho fanoušci mají obrovskou radost. Chlapec a volavka je prý tradičně poetický remix Mijazakiho klasik, zároveň je tu však dostatek nových myšlenek a úžasných scén na to, aby šlo mluvit o dalším mistrovském díle. Pro milovníky japonské kinematografie tak jde o velký svátek, který si logicky zaslouží stříbrné plátno.

Motorkáři
Česká premiéra: 30. listopadu 2023

Elvis vykopnul Austina Butlera na nový kariérní level a nyní bude muset dokázat, že se na něm dokáže udržet. Pomocnou ruku mu přitom nabízí Jeff Nichols (Bahno z Mississipi, Půlnoční dítě), jenž ho obsadil do motorkářského dramatu po bok Toma Hardyho, Michaela Shannona, Boyda Holbrooka, Normana Reeduse a Jodie Comer. Na jednu stranu super podpora, na druhou… vyniknout v téhle herecké plejádě nebude sranda, co?

Tři mušketýři: Milady
Česká premiéra: 14: prosince 2023

Z prvního dílu nových mušketýrů se vyklubala sympatická dobrodružná trefa – a teď je potřeba nepohnojit dvojku. V té bude mít, jak název napovídá, víc prostoru Milady s tváří Evy Green, takže by se nemuselo šetřit ani Athosem v podání Vincenta Cassela. V obou případech jde o velmi dobré zprávy, značná očekávání však budí i návrat ostatních hrdinů a hrdinek. Snad to zase bude našlapaná historická jízda, v níž si postavy užijí stejnou péči jako akce.

Na co se nejvíc těšíte vy? Dejte jako obvykle vědět v diskuzi.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace