Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sci-fi Bod obnovy je jedničkou v českých kinech. Postradatelní propadli


ikona
Thomas
afterbarbiebod obnvoykinomaniakonemanshowoppenheimersestra
České sci-fi ovládlo žebříček návštěvnosti. Ale bylo to těsné 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Nové české sci-fi se přetahovalo o vítězství s teenagerskou romantikou After a čtvrtý díl akční řežby Postradatelní zůstal hluboko v poli poražených. Poslední záchvěv zájmu zaznamenal také Kazma. 

Byl to napínavý souboj do posledního představení, vítězem uplynulého víkendu je nakonec ambiciózní české sci-fi Bod obnovy, které o zhruba 800 diváků porazilo pátý díl teenagerské romance After. Pro oba snímky je to ovšem start relativně průměrný, zhruba 23 tisíc diváků pro každý z nich indikuje, že další rekordní víkend ala Barberheimer se nekonal. Spokojenější nakonec může být česká produkce, přeci jen tento žánr je u nás naprosto ojedinělý a téma kyberpunku přitáhlo do kin více diváků naposled před 20 lety s Matrixem. I mnohem dražší a hlasitější hollywoodské snímky typu Minority Report, Blade Runner 2049 či Alita nedokázaly ve výsledku přinést více než 130 tisíc diváků a pokud by se podobný výsledek českým tvůrcům podařil, bude to malý zázrak. Matematika návratnosti bude ovšem čistě z pozice českých kin neúprosná. Hypotetická návštěvnost 130 000 diváků odpovídá zhruba 25 utrženým milionům, Bod obnovy však stál 45 milionů a šanci vydělat si tak bude nejspíš hledat hlavně v prodeji do zahraničí. 

After zachraňoval kinaře v době covidu, kdy pravidelně každý podzim alespoň na chvíli vrátil mladé diváky do kin, nicméně start pátého dílu je zatím nejslabší a této teenagerské mánii už pomalu dochází dech. Naopak hodně výrazně v předpremiéře na sebe upozornila nová Tlapková patrola, která do kin oficiálně míří až nadcházející víkend, během Dětské neděle nasbírala slušných 11 tisíc diváků a do dalšího kola jde jako favorit TOP 20. Tlapková patrola se vyšvihla na čtvrtou pozici víkendu, nechybělo mnoho, aby si došlápla i na hororovou Sestru II, která se po dvou vyhraných víkendech logicky potýká už s vyčerpanou poptávkou. Přidává dalších 12 tisíc, celkově necelých 71 tisíc diváků a zatím je stále ve slabší půlce hororové série V zajetí démonů. 

Na páté místo se vyšvihl Kazma a jeho ONEMANSHOW, která finišuje svojí zatím stále neuzavřenou soutěž a díky tomu se zájem o poslední výherní tikety promítl do zvýšené návštěvnosti. Nových 8 tisíc diváků znamená, že v souboji o druhou příčku letošního roku Kazma utíká Oppenheimerovi. Spolu s Barbie se tato legendární letní dvojka propadla až na konec první desítky a už sbírá evidentně jen poslední opozdilce. Před ní se dostal nejen animák Mezi živly, který také díky Dětské neděli stále přivádí nové a nové diváky, tak nakonec i Hercule Poirot ve svém nejnovějším případu Přízraky v Benátkách. Poraženým týdnem je poslední větší novinka, čtvrtý díl akční ságy Postradatelní. Tu provázejí velmi negativní recenze, které už stačily prosáknout ven a tak si na ně během premiérového víkendu našlo cestu do kin jen něco přes 6 tisíc diváků. Suverénně nejslabší start série. 

Ve zbytku žebříčku pod radarem hlavní TOP 10 stále ještě solidně úřaduje Nikdy neříkej nikdy (166 tisíc diváků), ukrajinský animák Mavka: Strážkyně lesa (88 tisíc) či akční závodění Gran Turismo (90 tisíc), dva posledně jmenovaní mají reálnou šanci se překlopit přes magickou hranici 100 tisíc a prohlásit svoje uvedení jako úspěch. Naopak do propadliště dějin míří třetí Equalizer (zatím ani ne 15 tisíc diváků) či české drama Němá tajemství (ani ne 8 tisíc diváků). Ve víkendovém žebříčku je přejala i hodně fajnšmekrovská novinka Golda – Železná lady Izraele

Kompletní žebříček tržeb zde.

Nadcházející víkend bude zajímavý hned z několika důvodů. Čtvrteční svátek nabádá k tomu vzít si i v pátek volno a udělat si tak čtyřdenní víkend. Jestli počasí vydrží, lidé se rozutečou naposled do letní přírody, naopak pokud se počasí zkazí, mohou si kinaři mnout ruce. Vedle Tlapkové patroly ve filmu, která zaútočí především na peněženky rodičů nejmenších, startuje také sci-fi Stvořitel, které bude chtít přetáhnout diváky Bodu obnovy. Třetím vzadu bude už desátý díl hororové série Saw

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace