Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney na nové marvelovce opět nešetřil


ikona
do_Od
Captain MarvelDisneyMarvelpokračovánírozpočetThe Marvels
Jaký rozpočet má pokračování Captain Marvel? 

Jedním z důvodů, proč řada filmů v posledních letech zbytečná prodělala, je i fakt, že vznikaly s přemrštěným rozpočtem. Samozřejmě ne všichni můžou točit filmy jako Gareth Edwards, který s malým štábem a chytře připravenou půdou pro snadnou aplikaci VFX pořídil Stvořitele za nějakých 80 milionů dolarů. Vezměte si ale případ pokračování Captain Marvel zvané jednoduše Marvels, jehož oficiální rozpočet podle čerstvě zveřejněných dokumentů Disneyho je minimálně 220 milionů (a to po odečtení dalších 50, které filmařům proplatila Velká Británie v rámci pobídky), a nikoli dříve tento týden reportovaných 130.

V tuto chvíli totiž soudím sice jenom na základě traileru, ale ty peníze tam prostě vidět nejsou. Jistě, furt to nesmrdí tunelem tolik jako Netflix a jeho Gray Man (200 milionů), natožpak seriálové megaprodukce typu Citadela (300 milionů, bez komentáře) či Tajná invaze (212 milionů a ta minisérie má asi tři lokace a tři větší akční scény). Důvodů pro podobně přepálené rozpočty nejspíš bude víc a ne všechny studia ovlivní (inflaci například), v případě Marvels se pak teprve uvidí, jestli snímek bude kvalitami odpovídat své cenovce, pro Marvel potažmo Disney to však znamená, že film musí v kinech vydělat nejméně půl miliardy, spíš více, aby se alespoň pokryly náklady na produkci a zároveň reklamu, jež do té částky nebyla zahrnuta.

Podaří se to? V tuhle chvíli by si na to vzhledem k výkonosti posledních komiksových filmů vsadil jen málokdo. Miliardová Captain Marvel přece jen vládla kinům ve velmi odlišných časech, byť to bylo jen pár let zpátky, a její pokračování tak momentálně nemá vůbec nic jistého. Tvůrci tak musí nyní spoléhat na to, že odvedli dobrou práci a snímek se povedl, takže to uhraje alespoň na pozitivní ohlasy. Ani ty však ve finále nemusí stačit, byť holkám na jejich vesmírném dobrodružství bude do karet hrát relativně prázdný podzim. Co myslíte vy, bude film úspěch?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace