Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hercule Poirot nedokázal vystrašit Sestru. Kazma stále padá


ikona
Thomas
barbiehercule poirotkazmakinomaniakonemanshowoppenhaimerpřízraky v benátkáchsestratržba
Suché období v českých kinech pokračuje a nezachránil ji ani legendární detektiv.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Přízrak v Benátkách byla jediná zajímavá premiéra víkendu, který jinak vytvořil nové dno letošní návštěvnosti. Vysoko se drží Barbie a Oppenheimer, kteří vrátili ONEMANSHOW filmu nedávnou porážku. Jinak jsme dostali další slabý český víkend, na filmy TOP 20 přišlo ještě o 2 tisíce lidí méně než ten minulý, který už sám o sobě byl nejslabším v letošním roce. Stále skvělé počasí a pořád dost slabá nálož zajímavých novinek české diváky do kina netáhnou. A kinaři už houfně vyhlížejí podzimní sychravo a volno na konci září.

Vedení udržela druhý týden po premiéře hororová Sestra II, mezi víkendově se propadla jen o 22 %. To by v normálním podání byla super výdrž, ale už první víkend byl pro poslední přírůstek do hororové rodiny V zajetí démonů slabý, takže tady se jde jen od průměru do podprůměru v absolutních číslech – méně než 20 tisíc diváků na vítězství stačilo naposledy v červnu pixarovce Mezi živly. Sestra II neměla vážnou konkurenci. Jediný, kdo si mohl myslet na přední příčky je nový Hercule Poirot, Kenneth Branagh se ve vlastní režii po Vraždě v Orient Expresu a Smrti na Nilu vydal vyšetřovat Přízrak v Benátkách. 10 tisíc diváků je podobně slabý start jako měl loni v zimě Nil, kdeže je skoro 50 tisíc pro start jako měl kdysi Orient Express. I když Češi čtou a kriminálky Agathy Christie milují, na výsledcích filmů to vidět není.

Na dalších příčkách došlo k očekávanému obratu a dvojka Barbie Oppenheimera se dostává v průběžných číslech před Kazmu a jeho ONEMANSHOW: The Movie. I když Barbie je od minulého týdne online, stále si o víkendu na ni zašlo přes 9 tisíc diváků a posunují ji pomalu k milníku 700 tisíc diváků. Tento týden sedmistovka určitě padne. Oppenheimer už svůj zásadní milník o víkendu překonal, plus 8 tisíc diváků ho posunulo nad 500 tisíc. Svůj start už tak mimochodem dokázal zešestinásobit a stále se vytrvale promítá. Na rozdíl od Barbie si na jeho online start diváci ještě pěkných pár týdnů počkají. V nich se Oppenheimer pustí do tvrdého souboje o letošní stříbro, kde ho na diváky zatím překonává Kazma. Ten přidal také 8 tisíc diváků, celkově už má 528 tisíc. Zatím ale svůj rekordní start ještě ani nezdvojnásobil a v tempu začíná ztrácet i na vytrvalce úrovně Barbieheimera. Už mimochodem někdo vyhrál?

Hezké počasí o víkendu zřejmě dost rodičů zaskočilo, takže místo výletů zamířilo do kina, návštěvnost prakticky všech dětských filmů mezi víkendově skočila. Nezlomná pixarovka Mezi živly se stále drží v TOP 10, i když se od minulého týdne streamuje na Disney+. Dařilo se ale i ukrajinskému animáku Mavka, ptačí eskapádě Letíme 2 nebo novým Želvám Ninja. A daří se stále i sprostému dobrodružství Vocasy na tripu, ačkoliv je do 15 let nepřístupný a s malými prcky vás do kina na něj rozhodně nepustí. Naopak dvě slabé novinky z minulého týdne, české drama Němá tajemství a romantika Moje tlustá řecká svatba 3, zaznamenaly největší pád a po slabém startu už jsou jednou nohou ven z TOP 20. Podobný osud čeká příští týden dva slaboučké nováčky tohoto víkendu – béčkový horor Temná okna či nezávislé drama Fremont s návštěvností okolo 700 diváků jen tak tak pronikly do TOP 20.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Následující víkend čekejme oživení. Vedle náročnějších dramat jako polský Chléb a sůl nebo britská biografie Golda – Železná lady Izraele tu máme tři kousky se slušným komerčním potenciálem. Mladé zamilované dívky budou mít už pátý díl nekonečné ságy After, naopak starší odkvetlí pánové si mohou zajít už počtvrté na akční sérii Postradatelní, tentokrát pod komplikovaným názvem Expend4ables. Nejvíce sledovaná bude premiéra ambiciózního českého sci-fi Bod obnovy. Co myslíte, jak moc diváci ocení tuto odvážný počin o českého Blade Runnera?


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace