Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lando ze Star Wars se dočká filmu


ikona
Spooner
donald gloverlandostar wars
Legendární kumpán Hana Sola míří do kin. 

Když před šesti vtrhlo do kin dobrodružství mladého Hana Sola, u Disneyho ani v Lucasfilm z komerčního výsledku moc nejásali. Snímek v kinech dosti prošuměl, Alden Ehrenreich se v ikonické roli dvakrát neosvědčil a diváci si z výsledku už toho dnes moc nepamatují. Jedna postava si ovšem přeci jen získala přízeň fanoušků – a to mladý Lando Calrissian v podání herce a rappera Donalda Glovera. Podfukář a Solův kámoš z předaleké galaxie prostě i na menším prostoru zabodoval a ukázal, že skýtá jistý potenciál do budoucna. Ten měl vytěžit seriál na Disney+, který studio ohlásilo před třemi lety. Jenže dlouho chystaného seriálu se nakonec nedočkáme. Projekt se totiž nečekaně mění na celovečerní film.

Okolo Landovi sólovky přitom bylo dlouho ticho. Seriál dlouho chystal tvůrce Justin Simien, jenže ten loni od Star Wars kousku utekl k režii propadáku Strašidelný dům a novinka zůstala stát na místě. Nakonec se Landa ujal sám Glover se svým bratrem Stephenem, s nímž spolupracoval již na oceňované Atlantě či nedávném seriálu Swarm. A právě brácha nyní v jednom z rozhovorů prozradil, že seriálové plány se změnily a aktuálně se počítá s tím, že z Landa bude film. Což následně potvrdil i Lucasfilm.

O čem Landův kousek bude a kam se vydá, samozřejmě zatím nevíme. Gloverové se totiž práci na scénáři upsali před aktuální stávkou, takže se jejich počin zatím příliš nepohnul a nejspíš si na něj ještě chvíli počkáme. Stejně jako na jméno režiséra. Vzhledem ke kasovnímu provaru Hana Sola mi však snahy o celovečerák nedávají příliš smysl. Doufají snad kravaťáci, že Glover je po svých albech a oceňované Atlantě už natolik populární, že dokáže nalákat lidi do kin? Nebo se tvůrci vytasili s tak lákavým námětem, že u Disneyho prostě nemohli odolat? Asi budeme muset nechat překvapit a doufat, že přechod ze seriálových vod opravdu bude dávat smysl.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (32)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace