Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Obchodníci s bolestí s Evansem a Blunt jsou hvězdně obsazeným fiaskem


ikona
Spooner
chris evansdavid yatesemily bluntnetflixobchodníci s bolestí
Jedna z podzimních nadějí Netflixu u kritiků brutálně narazila. 

Je to pár dní, co nám skončil ostře sledovaný festival v Benátkách a už se naplno rozjel jeho kolega v Torontu. Tento známý filmový festival sice nenabízí premiéry tolika ambiciózních pecek aspirujících na Oscary, pořád se zde ale představí několik černých koní sezóny, jež mohou slušně zabodovat. Mezi ně na papíře patřilo i hvězdně obsazené drama Obchodníci s bolestí s Chrisem Evansem a Emily Blunt. V něm se režisér Harry Potterů a Fantastických zvířat bude snažit diváky přesvědčit, že i po minulých vyčpělých filmech pořád točit umí a chtěl se nám stylově představit v jiném žánru, kdy se bude strefovat do farmaceutických společností. I Netflix si pak od této novinky v podzimním slotu hodně sliboval. Jenže jedna z jeho podzimních jistot se proměnila dle všeho v totální fail.

Na Rotten Tomatoes totiž aktuálně svítí pouze 20 % pozitivních recenzí s ratingem 4, což je poměrně zdrcující verdikt aspirující tak maximálně na jednu z nejhvězdnějších blamáží sezóny. Hůře hodnocený film v Yatesově kariéře zatím nenajdete, i když Legenda o Tarzanovi či Grindelwaldovy zločiny nejsou zase tak daleko. A co je největší problém filmu? Že je to údajně příšerně prázdná nuda. Obchodníci s bolestí se prý snaží rýpat do farmaceutických společností a nastavovat zrcadlo kapitalismu, to vše za přispění ironického humoru, jenže nemají absolutně co nového či objevného říci.

 

Yates údajně nenabízí žádné podnětné myšlenky či motivy k zamyšlení, jen servíruje generický a nezáživný patvar, který se až moc snaží být divácky stravitelný a jednoduchý. V porovnání s tematicky podobnými minisériemi Absťák či Zabiják bolesti z poslední doby pak už tvůrci zkrátka přichází s křížkem po funuse a prázdnota jejich díla vynikne bohužel o to víc. Jediné, co se chválí je ústřední dvojice. Zejména Emily Blunt jde jako vždy do role naplno, snaží se do poslední vteřiny a v tandemu s Evansem jí to poměrně šlape. Bohužel ani ona nedokáže prý diváka dostat z čím dál větší apatie. Davidu Yatesovi se zkrátka reparát po Fantastických zvířatech moc nepovedl.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace