Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Waititiho fotbalová komedie střílí vedle


ikona
do_Od
festivalfotbalNext Goal Winsprvní reakceTaika Waititi
Taika Waititi uvedl svůj nejnovější film. Povede se mu s ním získat diváky zpátky na svou stranu? 

Komediální bůh a geniální režisér, tak zhruba něco takového jste si mohli ještě před pár lety myslet o nechybujícím novozélandském režisérovi Taikovi Waititim, z něhož se díky snímkům Boy, Co děláme v temnotách a Hon na pačlověky a taktéž podílení se na kultovním seriálu Flight of Conchords stala přes noc v Hollywoodu obří hvězda. Rázem mu tak do rukou spadl Thor, pak další Thor, pak taky Akira, a nakonec i Star Wars, zatímco si bokem dál točil věci jako Králíček Jojo. Jenže právě univerzálně negativní přijetí posledního Thora tuhle optiku poměrně dost narušilo, a jak nyní potvrzují čerstvě i dojmy z jeho nejnovějšího komediálního snímku Next Goal Wins či Jeden gól, trajektorie Waititiho kariéry se dál ubírá směrem, jenž pro něj nevěstí nic dobrého.

Snímek, jenž vychází ze skutečných událostí a je de facto remakem stejnojmenného pár let starého oceňovaného dokumentu, má momentálně po premiéře na coloradském festivalu Telluride mrzkých 58 % na Rotten Tomatoes. Z 12 recenzí tak skóre vychází jen na 5,6/10, což na tenhle žánr rozhodně není dobrá známka. A co se kritikům nelíbí konkrétně?

No, vlastně se mnohdy opakuje ta samá kritika, co u posledního Thora. Tedy že Waititi opět neodhadl míru humoru, takže se film snaží vtipkovat i ve chvílích, kdy už by mu opravdu daleko víc slušel seriózní tón. Film má problémy s vyprávěním příběhu i vykreslením hlavní postavy, protože se údajně ani o jedno z toho moc nezajímá, místo toho jen režisér předkládá jeden skeč za druhým, přičemž některé jsou vtipné, jiné už zase spíš trapné. Navíc v éře, kdy Ted Lasso dokázal velice dobře skloubit fotbal, emoce i komedii do jednoho solidního celku, působí Jeden gól obzvlášť marně.

Nicméně najde se i nějaká ta chvála. Film ze sebe údajně nikdy nedělá víc než prostou komedii osekanou o jakékoli větší ambice. Tahle upřímnost pak vede k tomu, že komu specifický styl Waititiho humoru nevadí, ten by se mohl v kině alespoň slušně bavit. Navíc dává prostor několika méně známým hercům a herečkám, jež jsou ve svých polohách skutečně zábavní. Na zvednutý palec to ale u většiny kritiků stejně nestačilo. Snímek u nás vstoupí do kin zkraje nového roku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace