Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: motořkářské drama The Bikeriders


ikona
do_Od
Austin ButlerJeff NicholsJodie Comerprvní reakceThe BikeridersTom Hardy
Jak dopadl nejnovější snímek režiséra Bahna z Mississippi nebo Úkrytu? 

Jak už jsem naznačil v popisku k prvnímu traileru (který jsem následně musel smazat a přepsat, protože měl dva odstavce a de facto stručně shrnoval tento článek), první reakce na nové motorkářské drama The Bikeriders od režiséra Jeffa Nicholse jsou vesměs pozitivní. Chvíli byly dokonce tak pozitivní, že se na Twitteru mluvilo o Oscaru pro Jodie Comer a jasné nominaci pro Nicholse a nejspíš i film. Ale tak už to holt na filmovém Twitteru chodí, festivalový hype občas předchází skutečnému obrazu, a současné skóre na Rottenech napovídá, že to nebude zase až tak jednoznačná záležitost.

Ačkoliv má snímek 91 % pozitivních hodnocení, průměrně skóre těch 11 recenzí je pouhých 5,9/10, což je…no nic moc. Nichols podle všeho natočil nejvíc mainstreamový film své kariéry, což je pro někoho dobře, pro jiné zklamání. Snímek má každopádně jednoduchou zápletku ovšem plnou komplexních postav, a do myslí a duší samotných motorkářů se tady jde fakt hluboko. Jestli pak někdy bylo vhodné použít spojení „cool atmosféra“, platí to tady. Šedesátá a sedmdesátá léta se povedlo na plátno přenést s nebývalou lehkostí a byť Nichols nevystihl veškeré aspekty tohoto období, nuance mužského přátelství, touhu být rebely a zároveň snahu vymanit se z područí systému a být zcela svobodný zachytil údajně perfektně.

Z herců se pak nejvíc chválí ona Comer, která je prý tak dobrá coby vypravěč, že málem s celým filmem Nicholsovi ujíždí pryč. Jak jste si už možná odvodili z ukázky, Hardyho další nový přízvuk a hlas moc fanoušků nezískal, místo něj se spíš chválí Butler, který tu zjevně namísto Elvise evokoval svého vnitřního Jamese Deana, což k sobě ostatně nemá zase tak daleko (skutečný test asi přijde až v pokračování Duny). Příběh každopádně polidšťuje osoby, které většinou existují či existovaly na okraji společnosti, a to i přes to, že se film nevyhne pár drsným konfliktům, nicméně pokud vám motorkáři, jejich kluby a tenhle specifický kout americké historie nic neříkají, zjevně z novinky režiséra Úkrytu nebo Bahna z Mississippi zase tak nadšení nebudete. Nás ostatní ale snad čeká zážitek, jaký se na velkém plátně moc nevidí.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace