Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Con Air chystá arabského Gladiátora


ikona
Mr. Hlad
antaradesert warriorgladiatorneomsimon west
Staví se arabský Hollywood?  

Simon West je filmař, který měl sakra dobrý začátek, ovšem posledních dvacet let se pohybuje ve vodách průměru. Con Air, Generálova dcera nebo Tom Raider s Angelinou Jolie byly sakra velké filmy, ale i když West později točil třeba dvojku Postradatelných, má na kontě i pár vyloženě béčkových produkcích, které se vyhnuly i kinům. Na druhou stranu řemeslu rozumí a když někdo shání nehvězdného (a tudíž levného) režiséra, nejspíš se ochotně hlásí. A teď se přihlásil k projektu Antara

Mělo by jít o historickou podívanou vycházející ze skutečné události, jejímž hrdinou bude Antara ibn Shaddad. Ten žil v šestém století na území dnešní Saudské Arábie, byl to otrok, jenž si vybojoval svobodu, stal se rytířem a později velkým básníkem. A v Arábii je hodně slavnou historickou osobností. 

Točit se má začátkem příštího roku ve městě Neom na pobřeží Rudého moře a jde o celkem zajímavé místo. Neom je totiž rozestavěné „město budoucnosti“, které má Saudské Arábii pomoci přeorientovat její byznys z ropy na moderní technologie a podle všeho se mezi ně počítají i filmy. V roce 2021 se tu točila dobrodružná podívaná Desert Warrior s Anthonym Mackiem a Benem Kingsleym, která zatím na svou premiéru čeká. Producent Alexander Amartei věří, že Antara by mohla pomoci dostat Neom na filmovou mapu a udělat pro oblast Arábie to samé, co kdysi Tygr a drak pro Asii. Těžko říct, jestli to nejsou na Westa trochu velké požadavky, ale tvůrci přirovnávají chystaný projekt ke Gladiátorovi a kdyby jim to vyšlo, my bychom se nezlobili. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace