Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Ferrari se na mistrovské kousky Michaela Manna nechytá


ikona
Spooner
adam driverferrarimichael mannprvní reakce
Dočkají se fandové Ferrari parádního kousku s příchutí benzínu, nebo Michael Mann zaostal za očekáváním?  

Doby, kdy byl Michael Mann jednou z největších režijních jistot a sypal z rukávu filmové klenoty jako Poslední Mohykán, Nelítostný souboj či Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, jsou bohužel už přeci jen pryč a v novém tisíciletí se jeho jméno stalo poněkud větší sázkou na nejistotu. Na jeho dlouho plánovaný a vytoužený náhled do života motoristické legendy Enza Ferrariho jsme se ovšem i přesto hodně těšili. Pár dní starý a neskutečně atmosférický teaser navíc dával naději, že se Mann po dlouhých letech a příšerném Hackerovi konečně v novince Ferrari vrátí do staré formy. Snímek si ve čtvrtek odbyl světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, a i když ho provázely sedmiminutové ovace, recenze a první ohlasy bohužel nejsou jednoznačně nadšené.

Na Rottenech má sice Ferrari solidních 80 % kladných recenzí, ovšem s ratingem 6,5. Což není úplně děsivé, ale od snímku Michaela Manna se přeci jen čekalo poněkud větší skóre. Režijní legenda prý natočila řemeslně precizní film, který dokáže v mnoha pasážích strhnout svým vizuálem, hereckými výkony a také nádherně nasnímanými závodními sekvencemi, které umí parádně prodat sílu i nebezpečí rychlosti a jsou takřka opojné. Adam Driver v roli Enza Ferrariho pak sbírá jednu chválu za druhou a nemenší ovace pak padají i na adresu Penélope Cruz. Na Mannův nový počin je tak v některých aspektech radost se dívat.

I přesto však odcházeli mnozí kritici z kina značně rezervovaní. Pod poctivou řemeslnou slupkou se totiž skrývá podle některých emočně i obsahově prázdný film, který sice jako správné Ferrari sviští nezastavitelně kupředu, nezanechá ovšem v divákovi výraznou stopu. Důležité motivy scénář dostatečně nerozpracuje a ve chvíli, kdy člověk čeká, že Mann publikum něčím více semele, naopak spíše zklamává. Zatímco mnozí oceňují, že po stylové stránce režisér zkouší něco nového, jiným zase schází jeho typický vizuální rukopis. No, nezní to úplně tragicky, ale asi jsme také doufali, že Mannův Ferrari odstartuje s daleko jásavějšími ohlasy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace