Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Denis Villeneuve slibuje třetí Dunu


ikona
Mr. Hlad
denis villeneuvedunefrank herbert
Villeneuve nechce s Dunou strávit věčnost. Jak dlouho u ní vydrží?  

V ideálním světě by se touhle dobou pořádně rozjížděla kampaň na druhou Dunu, jenže v Hollywoodu stávkují scenáristé i herci a pro ty druhé to znamená nejen to, že nesmí před kameru, ale nemůžou film ani propagovat. A to je u velkolepé a sakra drahé sci-fi podívané plné hvězd trochu problém, takže se Wareři rozhodli Dunu přesunout na příští rok na jaro. Jestli šlo o dobré nebo špatné rozhodnutí, ukáže až čas, jenže fanoušci pro něj moc pochopení nemají. Režisér Denis Villeneuve ale věří, že stejně přijdou, protože oznámil, že hodlá zadaptovat i další knihu Franka Herberta. 

Po Duna: Část druhá by mělo dojít samozřejmě na druhou knihu Spasitel Duny. A vzhledem k tomu, že řekl, že „slova už jsou na papíře“, nejspíš má v ruce scénář, nebo alespoň něco, z čeho by scénář brzy být mohl. Villeneuva prý na druhé knížce zaujalo především to, jak pracuje s Paulem, kterého vesmír vidí jako hrdinu, přitom on sám nemá ani trochu radost z toho, kolik válek a násilí v jeho jménu jeho následovníci rozpoutávají. A  zjišťuje, že být vyvoleným má i své stinné stránky. 

Villeneuve má ovšem i špatné zprávy, i když jak se to vezme. Kdyby mohl natočit trilogii Duny, byl by to pro něj prý splněný sen, do dalších knih a dílů se mu však moc nechce. Podle něj jsou až příliš esoterické. A nejspíš by se rád věnoval i jiným projektům. No v každém případě o všem rozhodne úspěch či neúspěch dvojky. Pokud se bude líbit, Warneři jistě rádi třetí díl odklepnou. A pokud se bude líbit i ten, dá se pokračovat i s jiným režisérem, ale to je hudba budoucnosti. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace