Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vrátí se Hercule Poirot s dalšími případy?


ikona
Spooner
hercule poirotkenneth branaghpřízraky v benátkách
Kolikrát se ještě vrátí Kenneth Branagh do role ikonického knírače?  

Britský veterán Kenneth Branagh nikdy neměl svou vlastní filmovou sérii, na stará kolena si ale přeci jen jednu vytvořil. Když před několika lety vzkřísil legendárního detektiva Hercula Poirota ve hvězdné Vraždě v Orient expresu, byla z toho nejen velmi sympatická žánrovka, ale také slušný hit. A vznik nové detektivní série byl na světě. Následující Smrt na Nilu sice na kvalitách nijak nepolevila, v kinech ovšem i kvůli tehdy stále komplikované situaci zklamala. U Disneyho ale naštěstí tušili, že tuhle značku se nevyplatí dát k ledu, a tak se už za pár týdnů vrátí znovu v Přízracích v Benátkách. Branagh sice tentokrát polevil s hvězdami (což nevadí), ale konečně si vzal na paškál i méně známý Poirotův případ a zdá se, že bude sympaticky koketovat s hororovým žánrem. I když je úspěch třetího dílu ještě ve hvězdách, tvůrci už začínají pomalu pomýšlet na pokračování.

Producent série James Prichard uvedl, že existuje šance, že minimálně čtvrtý díl by mohl nejspíš dorazit a zřejmě by nemuselo zůstat jen u něho. Inspirace v dílech Agathy Christie je zkrátka čím dál dost, a jelikož se slavný detektiv dočkal desítky případů, pořád je sakra z čeho vybírat. A nejspíš už má tvůrčí tým i nějaké ty adepty na další kolo a nechce jen tak skončit. Samozřejmě bude záležet na úspěchu Přízraků v Benátkách a také na přetrvávajícím zájmu Kennetha Branagha. Jelikož se však jedná o jeho oblíbenou postavu, které po herecké i režijní stránce věnuje velkou péči, asi se s ní jen tak chtít loučit nebude. 

Prichardova slova tak mohou působit jako klasická marketingová slovíčka před premiérou, pokud ale nový Poirot v kinech zcela neselže a utrží alespoň uspokojivé množství dolarů, dá se očekávat, že u Disneyho se této značky pro starší publikum nebudou chtít jen tak zbavit. Což ostatně prokázali už po Smrti na Nilu. Pokud se budou navíc tvůrci věnovat méně známým knihám a hrát si u toho se žánry, budeme mít nejspíš radost i my. Co vy, chtěli byste, aby Poirot pokračoval v kinech i nadále?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace