Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak dopadl komiksový Blue Beetle?


ikona
do_Od
Blue BeetleDCUFlashJames Gunnprvní reakce
Jak dopadla nejnovější DC komiksárna, od které už po předchozích zklamáních nikdo nic nečekal? 

Když nebudeme počítat Jokera a Batmana, byl posledním opravdu chváleným komiksovým snímkem DC Sebevražedný oddíl Jamese Gunna. Před ním ani po něm ale dlouho nic a po sérii nejen kvalitativních, ale taky finančních propadáků jako Black Adam, druhý Shazam! nebo Flash byl filmový DC vesmír víc než zralý na ručník. Jak se v posledních týdnech ovšem ukazuje, reboot možná nebude tak spásný, jak fanoušci doufali. Minimálně první krok vstříc novému univerzu ale kupodivu DC zvládlo – novinka Blue Beetle totiž zahraniční kritiky překvapivě potěšila. Nebo ještě přesněji – podle prvních reakcí nestojí úplně za prd.

Očekávání byla sice proklatě nízko, nakonec ale Blue Beetle debutoval na serveru Rotten Tomatoes s 89 %, které mezitím stačily klesnout na 83 % po 80 recenzích s průměrným hodnocením 6,7/10. Což sice není o moc výš než Flash, ještě důležitější však je, co o broukovi lidé píšou. Tak předně je tu příběh, který nemá jen nucené pozlátko diverzity, ale skutečně vypráví autentický, lidský a srozumitelný příběh očima latino komunity, kde i ten důraz na rodinu nepůsobí kýčovitě jako u Rychle a zběsile, ale naopak hřejivě.

Film se nebere moc vážně a je v měřítku rozhodně daleko menší, než na co jsme v posledních letech byli u DC zvyklí – což ale může být rovněž velké plus. Záporáci a jejich motivace jsou pak sice z ranku těch slabších, akce je mírně stereotypní a pokud už jste někdy viděli nějaký komiksový film, což hádám, že ano, pak vás jednoduše Blue Beetle nemá čím překvapit. Je to ale právě to příběhové jádro, které nakonec drží tenhle origin hezky pohromadě a dává mu punc příjemného zážitku, který nikoho neurazí, ale ani ničím vyloženě neohromí. V konkurenci posledních přešlapů je to de facto výhra. Každopádně naši recenzi si budete moci přečíst již brzy. Do té doby můžete dát v diskuzi vědět, jestli na tuhle rodinou pohodu plánujete vyrazit do kina, nebo ne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace