Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: akčňák Rachel Stoneová: Sázka na srdce


ikona
Mr. Hlad
gal gadotheart of stonenetflix
Hunt a Bond se bát nemusí 

Akčně-špionážní podívaná Rachel Stoneová: Sázka na srdce alias Heart of Stone měla být jedna z největších letních novinek na Netflixu. Streamovací gigant i Gal Gadot chtěli vyzvat na souboj Mission: Impossible a bondovky a nastartovat novou akční sérii. Jak se jim to povedlo? 

Jak to vidí Spooner:

Je vlastně až fascinující jak neskutečně nezajímavá a nudná Sázka na Srdce v rámci špionážních thrillerů i rádoby blockbusterů vlastně je. Přitom na rozdíl od jiných sterilních netflixovek se tu aspoň tvůrci pokouší o svižné tempo, pořád se tu něco děje a akce je tu v porovnání s Old Guard, Gray Manem či Red Notice požehnaně. Jenže k čemu to je, když je to celé svou pitomostí, přímočarostí a tvůrčí impotencí v některých pasážích takřka úmorné. Když se postavy mlátí, je to ještě jakž takž snesitelné, jakmile se však Gal Gadot prohání s padákem digitálním lesem a z každého druhého záběru filmu jsou cítit trikově vyumělkované kulisy, začne být všechna snaha o „ženské Mission: Impossible“ poměrně úsměvná. 

Pokus o vytvoření nové svébytné franšízy tu selhává na až příliš jednoduchém a šablonovitém scénáři, který musel ležet v nějakém zapadlém šuplíku na rohu kanceláře od 90. let, a totálně nezajímavé hrdince i její představitelce. Gal Gadot tu má podobný herecký rejstřík jako youtuberky z Cool Girl!, Alia Bhatt coby konkurenční hackerka je otravná a Jamie Dornan měl možná před natáčením strávit o trochu víc času v posilovně. Nejhorší ale je, že divák se celou dobu nemůže zbavit pocitu, že tady se nikdo ani moc nesnažil. Cílem bylo evidentně natočit co nejsterilnější a vizuálně mdlý akčňák, který sice Netflixu na pár dní nakrmí sledovanost, člověk si u něj však zapne mobil a pár hodin po zhlédnutí na něj zapomenete. Streamovací službě tahle strategie evidentně stačí, mě ale čím dál víc irituje.

Jak to vidí Mr. Hlad:
Jedenáct minut. Přesně tolik uběhlo od okamžiku, kdy jsem dokoukal film s nejdementnějším českým názvem Rachel Stoneová: Sázka na Srdce. A nepamatuju si z něj prakticky nic. Gal Gadot holt chtěla akční sérii, Netflix chtěl film s Gal Gadot, a tak spojili síly, aby z toho vylezl film, který v člověku nezanechá vůbec nic. Ona to není úplně tragédie, ale najít tu něco, co by bylo opravdu zajímavé nebo povedené, jednoduše nejde. I ten loňský Gray Man měl alespoň fajn obsazení a Prahu. Tohle nemá nic. 

Gal Gadot se sice tváří, že chce kopat stejnou ligu jako Bond, Bourne, Hunt nebo kdokoliv jiný ze špičky akčně-špionážních thrillerů, ale jednoduše na to její film nemá. V ničem. Heart of Stone (už ten český název psát nehodlám) je příliš velká pitomost vykrádající jiné filmy, vypadá vcelku ošklivě, nemá zrovna nápaditou akci ani příběh, obsazení je posbírané bůhvíodkud a nezaujme vůbec nikdo a mnohem blíž než k bondovkám nebo Mission: Impossible to celé má k filmům jako The 355. Asi to stálo hodně peněz, asi si tvůrci představovali, že pošlou do světa našlapaný akčňák, ovšem nikomu z nich nedošlo, že neví, jak se takový našlapaný akčňák dělá. A Gal Gadot tu navíc potvrzuje, že má méně hereckých schopností než charismatu a film neodtáhne, pokud nehraje slavnou postavu, nebo nemá po boku někoho, kdo by to oddřel za ní. Heart of Stone není vyloženě shit. Ale není jediný důvod, proč byste s tímhle filmem měli ztrácet čas.

Recenzi čekejte velmi brzy

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace