Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #730 o Spider-Manovi a Barbie


ikona
do_Od
AhsokaBarbieGal GadotMargot RobbieOppenheimerSpider-Man: Napříč paralelními světyvíkendový výplach
Kdo málem hrál Barbie, co se nepovedlo na Tajné invazi a jak moc dobrý režisér je Denis Villeneuve? 

Poctivý výplach

Změny týdne

Animovaný Spider-Man: Napříč paralelními světy dorazil na digitál, takže už i lidé, kteří tuhle pecku z nějakého důvodu nestihli v kinech, mají konečně možnost podívat se na jeden z nejlepších filmů roku. Čeká je však maličko odlišný zážitek, jak se totiž ukázalo, na snímku se makalo dál i po premiéře, a na domácích nosičích tak film vypadá a zní drobánek jinak. Kompletní přehled všech (chycených) změn teď najdete pod tímto odkazem.

Jedi týdne

Seriálová Ahsoka dorazí na Disney+ už za pár dní a internet je v posledních dnech plný překvapivě epických klipů. V tom novém se pak řeší především její napojení na Anakina Skywalkera, který se mimochodem v seriálu objeví opět s tváří Haydena Christesena. Věříte tomuhle projektu, nebo volíte raději obezřetnost?

Pitch týdne

Už jsme v historii výplachů měli hromadu Pitch Meetingů, za sebe ale můžu říct, že ten, který sem dávám dnes, je ten pravděpodobně vůbec nejlepší a nejtrefnější, co jsem zatím viděl. Což je zároveň strašně smutný, protože to je teď realita, ve které žijeme.

Barbie týdne

Barbie už minulý týden oslavila miliardu, a když se tak dívám na poslední tržby, tak to vypadá, že tenhle růžový kolos vůbec nezpomaluje. Těžko říct, čí zásluha je to především, moc si ale nedovedu představit, že by to bez Margot Robbie došlo takhle daleko. Tenhle týden jsme se přitom dozvěděli, že si hlavní roli málem zahrála Gal Gadot, kterou prosazovala samotná Robbie z pozice producentky. Naštěstí Gadot nemohla, ale dovedete si představit, kdyby hlavní roli ztvárňovala představitelka Wonder Woman? 

Bomba týdne

Oppenheimer pořád plní IMAX kina po celém světě, což je skvělá zpráva nejen pro Christophera Nolana, ale především všechny filmové fandy, protože přesně takovéhle filmy potřebují v kinech vydělávat, aby z nich kompletně nezmizely. V tomhle případě se navíc jedná o technicky a řemeslně neuvěřitelně vypiplané dílo, kde i nukleární výbuch tvůrci na daleko menším měřítku zreplikovali pomocí praktických efektů. A přesně o něco takového se teď pokusila i parta youtuberů.

Oznámení týdne

Obří herní vydavatel THQ Nordic má za sebou čerstvě showcase, na které představil řadu (staro)nových projektů, jež jsou momentálně v různých fázích vývoje. Kromě remaku Gothicu, futurustických Želvy Ninja: The Last Ronin nebo třeba nového South Parku pak došlo taky překvapivě na pokračování kultovního RPG Titan Quest. Jo, očekávání budou velká.

Vzpomínkové video týdne

Pro jednou udělám výjimku a dovolím si do výplachu zařadit i poněkud starší video, ve kterém zesnulý William Friedkin velmi poutavě a velmi trefně vypráví o svých oblíbených filmech i o tom, kde se podle něj současná kinematografie nachází.

Filmová esej týdne

Máte rádi filmové eseje, ale nebaví vás číst? Pak bych vám doporučil youtube kanál Scene It, kde se většinou na pomezí deseti minut rozebírají různé filmové metody a jak je jednotliví tvůrci využívají ke svému prospěchu. Nejnovější video například rozebírá práci Denise Villeneuvea a Rogera Deakinse na snímku Sicario, vřele doporučuji.

Crossover týdne

Ačkoliv od něj Ridley Scott minulý týden dával nenápadně ruce pryč, zůstává Vetřelec nadále jednou z nejpopulárnějších značek vůbec. A teď se ho dočkáme znova i v herním prostředí, vývojáři Dead by Deadlight totiž oznámili crossover s původním Vetřelcem. Těšit se tak můžete na Xenomorpha i Ripleyovou.

Duel týdne

Minulý týden se vás kolega Hlad ptal, jaký žraločí film máte nejradši. Sčítání bylo napínavé, protože nejdřív vedl Útok z hlubin, následně ho předstihly Mělčiny, jenom aby Útok z hlubin zaútočil podruhé a došel si nakonec pro celkové vítězství v poměru 10 ku 8.

Dneska budu vyzvídat. Zajímalo by mě, kolikrát jste letos byli v kině, a který film byl prozatím největším zážitkem. Počet návštěv a název filmu pište do předmětu, v textu se pak můžete rozepsat.

Za týden zdar 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace