Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku imf vs. Hollywood #31: Vzpoura trikařů, žraloci z Číny a klopýtající Disney

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek
reaguje na: Jarita12
Oni v Lokiho musí věřit, je to jediný MCU seriál, který měl univerzálně pozitivní ohlasy, navíc po průseru se Secret Invasion musí vsadit na "kvalitní značku"... 
876947
Oni v Lokiho musí věřit, je to jediný MCU seriál, který měl univerzálně pozitivní ohlasy, navíc po průseru se Secret Invasion musí vsadit na "kvalitní značku"... 
876931
3 0
reagovat
Mně je stávka víceméně ukradená, když pominu, kolik filmu a seriálů jsem ještě neviděl (a ke kterým oblíbeným se chci vracet), tak ani novinky nijak hltat nemusím. 
876936
Mně je stávka víceméně ukradená, když pominu, kolik filmu a seriálů jsem ještě neviděl (a ke kterým oblíbeným se chci vracet), tak ani novinky nijak hltat nemusím. 
1 0
reagovat
Díky za tahle shrnutí o stávce, sama to sice trochu sleduju přes nějaké sociální sítě, ale u nás se o tom člověk v normálních médiích skoro nedočte, a ve Variety a tak podobně jsou jen jednotlivé zprávy, nikdy nějaké sumáře (pod jedinou reportáží na ČT24, kde mluvili o tom, že na Barrandově museli kvůli stávce propustit 1700 lidí jsou ty komentáře tak nechutné, že jsem se ani neodhodlala hledat dál)

Pořád se zdá, že největším blokem u těch jednání je tam pořád ten Netflix, nebo to chápu špatně?

Neřeší teď Iger hlavně bordel po Chapekovi? Ten se snad utrhl ze řetězu s tím "Víc, víc, víc!"? Nějaká damage control už očividně v Disney probíhá.

Akorát jsem dneska někde zaznamenala, že seriál Echo na D+, o který skoro nikdo nestál, jim zmizel z premiéry na podzim a běhají spekulace, že z toho bude první Marvel "Batgirl". Zatímco těžce nakopli kampaň k Lokimu, kterému asi tím pádem dost věří (oproti té nulové kampani k Secret Invasion, asi věděli proč i ní nakonec mlčet :D ). Stejně jako Ahsoka vypadá, že by snad nemusela dopadnout úplně špatně. Jsou to pořád oblíbená universa, tak proč jim nepřát, aby se to zvedlo.
876931
Díky za tahle shrnutí o stávce, sama to sice trochu sleduju přes nějaké sociální sítě, ale u nás se o tom člověk v normálních médiích skoro nedočte, a ve Variety a tak podobně jsou jen jednotlivé zprávy, nikdy nějaké sumáře (pod jedinou reportáží na ČT24, kde mluvili o tom, že na Barrandově museli kvůli stávce propustit 1700 lidí jsou ty komentáře tak nechutné, že jsem se ani neodhodlala hledat dál) Pořád se zdá, že největším blokem u těch jednání je tam pořád ten Netflix, nebo to chápu špatně? Neřeší teď Iger hlavně bordel po Chapekovi? Ten se snad utrhl ze řetězu s tím "Víc, víc, víc!"? Nějaká damage control už očividně v Disney probíhá. Akorát jsem dneska někde zaznamenala, že seriál Echo na D+, o který skoro nikdo nestál, jim zmizel z premiéry na podzim a běhají spekulace, že z toho bude první Marvel "Batgirl". Zatímco těžce nakopli kampaň k Lokimu, kterému asi tím pádem dost věří (oproti té nulové kampani k Secret Invasion, asi věděli proč i ní nakonec mlčet *:D* ). Stejně jako Ahsoka vypadá, že by snad nemusela dopadnout úplně špatně. Jsou to pořád oblíbená universa, tak proč jim nepřát, aby se to zvedlo.
4 0
reagují: Leefko
reagovat
S nejvetsi pravdepodobnosti jde opravdu o to, ze by se ukazal ten leckdy sileny pomer nakladu a sledovanosti a akcie by spadly dolu... Proto to nezacnou zverejnovat.
876930
S nejvetsi pravdepodobnosti jde opravdu o to, ze by se ukazal ten leckdy sileny pomer nakladu a sledovanosti a akcie by spadly dolu... Proto to nezacnou zverejnovat.
2 0
reagovat
K tomu nedostatku dat sledovanosti se par dni zpatky vyjadril Soderbergh: "Well, it's just, there are two potential reasons that we're not getting all of the information. One is that they're all making a lot more money than anybody knows and that they're willing to tell us. The other is they're making a lot less money than anybody knows. And they don't want Wall Street to look under the hood of this thing in any significant way because there'll be a reckoning that will be quite unpleasant. It's one of those two. My attitude is, I'd rather work in a version of the business where I know what's going on. And if I have to take a haircut, to work in that business, and bet on myself more and take less upfront, which I've done a lot, then I'll do that. That could, though, mean, potentially, a drastic reduction in the amount of things that get made. If we tear this thing down to the studs, and find out that the math is funky, it's going to be quite a transformation. And so my feeling—and I'm operating from a place of real privilege—is the sooner we find out the better, because one way or another, it's gotta get rebuilt, you might as well start now."

Pred nejakym tydnem proletela i takova teorie, az konspirace, jak se studia snazi vselijak boostovat vse spjate se streamy, protoze kdyby se znala pravda, tak cena akcii poleti okamzite dolu... Nevim. Kdyz ale treba ctu, ze v roce 2022 melo HBO Max utratit 18 miliard dolaru za content... Vzdyt prece drtivou vetsinu tech penez museli pouzit u sebe na licence. Fakt tam toho novyho obsahu nebylo tolik. A stejne jak pise imf s tou sledovanosti - kdyz je neco fakt hit, tak to jde videt. Ale kdyz se ted podivam na Uzavreny kruh prave od toho Soderbergha, tak na csfd ma jen 85 hodnoceni. A kolik takovych serii za posledni roky vzniklo, ktery totalne zapadly.
876927
K tomu nedostatku dat sledovanosti se par dni zpatky vyjadril Soderbergh: [i]"Well, it's just, there are two potential reasons that we're not getting all of the information. One is that they're all making a lot more money than anybody knows and that they're willing to tell us. The other is they're making a lot less money than anybody knows. And they don't want Wall Street to look under the hood of this thing in any significant way because there'll be a reckoning that will be quite unpleasant. It's one of those two. My attitude is, I'd rather work in a version of the business where I know what's going on. And if I have to take a haircut, to work in that business, and bet on myself more and take less upfront, which I've done a lot, then I'll do that. That could, though, mean, potentially, a drastic reduction in the amount of things that get made. If we tear this thing down to the studs, and find out that the math is funky, it's going to be quite a transformation. And so my feeling—and I'm operating from a place of real privilege—is the sooner we find out the better, because one way or another, it's gotta get rebuilt, you might as well start now." [/i]Pred nejakym tydnem proletela i takova teorie, az konspirace, jak se studia snazi vselijak boostovat vse spjate se streamy, protoze kdyby se znala pravda, tak cena akcii poleti okamzite dolu... Nevim. Kdyz ale treba ctu, ze v roce 2022 melo HBO Max utratit 18 miliard dolaru za content... Vzdyt prece drtivou vetsinu tech penez museli pouzit u sebe na licence. Fakt tam toho novyho obsahu nebylo tolik. A stejne jak pise imf s tou sledovanosti - kdyz je neco fakt hit, tak to jde videt. Ale kdyz se ted podivam na Uzavreny kruh prave od toho Soderbergha, tak na csfd ma jen 85 hodnoceni. A kolik takovych serii za posledni roky vzniklo, ktery totalne zapadly.
2 0
reagovat
Dík za rozkrývání pozadí a průběhu té stávky, k tomu by mě ještě zajímalo - kdyby došlo na navázání odměňování herců na počet přehrání, jak by se to přehrání počítalo?
Studia s tímhle v minulosti hodně čarovala už kvůli statistikám v žebříčcích, teď by o bylo ještě horší. Počítalo by se jen komplet přehrání filmu? Nebo by se započítalo už přehrání pár minut, jak to afaik teď dělá Netflix, obecně jen části? Co když se v té části daný herec vůbec nevyskytuje?
876921
Dík za rozkrývání pozadí a průběhu té stávky, k tomu by mě ještě zajímalo - kdyby došlo na navázání odměňování herců na počet přehrání, jak by se to přehrání počítalo? Studia s tímhle v minulosti hodně čarovala už kvůli statistikám v žebříčcích, teď by o bylo ještě horší. Počítalo by se jen komplet přehrání filmu? Nebo by se započítalo už přehrání pár minut, jak to afaik teď dělá Netflix, obecně jen části? Co když se v té části daný herec vůbec nevyskytuje?
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se