Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scott lituje režie posledního Vetřelce. Raději by natočil dvojku Blade Runnera


ikona
do_Od
Blade Runner 2049Denis VilleneuverežieRidley ScottVetřelec: Covenant
Měl Ridley raději točit Blade Runnera místo Vetřelec: Covenant? 

Sebereflexe je dobrá věc, málokdy na ni ale člověk narazí v Hollywoodu, natož u někoho tak slavného, jako je Ridley Scott. Legendární režisér teď v rozhovoru s Empire magazínem přiznal, že se před lety musel rozhodovat, jestli natočí pokračování Vetřelce, nebo Blade Runnera, přičemž jak to dopadlo všichni víme. Nyní však filmař zpětně svého rozhodnutí lituje, protože kdyby to mohl udělat celé znova, zvolil by si raději druhého Blade Runnera.

Tvůrce vetřelčí ságy, stejně jako mnoha dalších ikonických filmů, příliš kontextu neposkytl, nechal se však slyšet, že se v té době musel rozhodovat mezi dvěma svými „děťátky“, a přestože bylo krátce po premiéře Promethea a v režisérovi byl zjevně zápal pro dalšího Vetřelce, nyní je toho názoru, že by udělal líp, kdyby se vrátil k Blade Runnerovi. Toho se nakonec chopil Denis Villeneuve a málokdo by dnes řekl, že to byla špatná volba. Vlastně bych zašel až tak daleko a řekl, že si nejsem moc jistý, že by to dopadlo tak dobře, kdyby to nakonec točil Ridley, naštěstí pro mě se to ale už nikdy nedozvíme.

Navíc je třeba dodat, že ačkoliv má momentálně Scott plné ruce práce s návratem Gladiátora, se sci-fi světem replikantů a mocných korporací rozhodně neskončil. Produkuje totiž nový seriál Blade Runner 2099 pro Amazon. Nikde pak není vyloučeno, že se v budoucnu přece jen ještě nevrátí k dalšímu filmu, ačkoliv v 85 letech by to asi chtělo si pospíšit. Tak či tak, zajímavá introspekce. Najde se ještě někdo, kdo by od Scotta raději viděl Blade Runnera 2 namísto Covenanta, i když by to znamenalo, že by nikdy neviděl verzi od Villeneuvea?

- - -

Vytáhni v hospodě: Že některým hollywoodským filmařům opravdu zoufale chybí sebereflexe dokazuje i tohle video, ve kterém se Refn bezostyšně chlubí zesnulému Williamu Friedkinovi, že Only God Forgives je mistrovské dílo. Reakce mistra potěší jako máloco.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace