Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #728 o stávce a Barbenheimeru


ikona
do_Od
BarbenheimerBarbieChristopher NolanFinal FantasyMortal KombatOppenheimerRyan GoslingSimon Peggvíkendový výplach
Jaké filmové LEGO dorazí na podzim, bez čeho se neobejde Simon Pegg a jak Nolan zvládá promo Oppenheimera? 

Propršený výplach

Zdvižený prostředníček týdne

Doufáte, že se studia s herci a scenáristy co nevidět dohodnou na férových podmínkách a filmový byznys do konce roku, a hlavně v těch dalších nebude zas až tolik poznamenán? No, tak to doufáte špatně. Podle všeho se totiž zástupci studií k jednání vůbec nemají, a místo toho teď – tak trochu jako demonstrace „IDGAF“ strategie, začala jednotlivá studia nabírat na pozice spojené s umělou inteligencí. Například Netflix hledá experta přes AI, který by pomohl vyvíjet algoritmus, jenž divákovi radí, na co se dívat. Mzda činí 900 tisíc dolarů ročně.

 

Otázky týdne

Načasování herecké stávky doslova doprostředka premiéry Nolanova nového opusu Oppenheimer je vyloženě smolná souhra náhod, na druhou stranu to pak vede k celkem vtipným momentům, jako když studio muselo do týdny zamluveného amerického pořadu The View vyslat místo Emily Blunt nebo Matta Damona samotného Nolana. Nutno však dodat, že režisér se kolem Oppenheimera mimořádně rozpovídal a otevřel více, než na co jsou fandové zvyklí, doposud tak propagování zvládal skvěle a důkazem je i tohle WIRED interview, kde odpovídal na otázky z internetu ve společnosti ukecaného Roberta Downeyho Jr.

Pitch týdne

Ryan George z youtubeového kanálu Pitch Meeting už párkrát prokázal, že známý koncept dokáže oživit dostatečně neotřelými způsoby, takže je i po letech furt vtipný a trefný. No a potvrdil to opět v případě Barbenheimeru, který tentokrát kravaťákům nabízel od začátku jako úžasné dvojkombo. Bohužel v realitě nejsou scenáristi a už vůbec ne hollywoodští kravaťáci tak protřelí, jako to ukazuje tohle video.

Rozhovor týdne

No a nebyl by to můj výplach, kdybych do něj neprocpal taky nový díl Hot Ones. V tom nejnovějším se objevil basketbalista Stephen Curry, mnohem zajímavější byl ale host John Stamos, jehož energie, improvizace a humor vedly k jedněm z nejlepších momentů, co jsem v pořadu zažil. Takže vřele doporučuji.

Herní trailer týdne

Nejsem fanda Final Fantasy, v životě jsem z té série nic nehrál, dokonce mě nezlákala ani MMO FF XIV, kterou mnozí považují v současnosti za nejlepšího zástupce tohoto žánru. Na co si ale čas najdu je sledování ukázek na tyhle hry, a i já musím říct, že oznamovací traileru nejnovějšího datadisku Dawntrail vypadá jako náramně dobrá zábava.

Merch týdne

Viděli jste Barbie? A máte pocit, že jste taky Kenough? Pak vás možná bude zajímat, že Mattel začal oficiálně prodávat Kenovu pestrobarevnou mikinu s touhle populární frází a vy si ji můžete objednat přímo tady.

Druhý herní trailer týdne

Mimořádně skvěle ovšem vypadá i nejnovější díl herní série Mortal Kombat. Až mám dokonce pocit, že kdyby tvůrci připravovaného filmového sequelu použili jenom půlku nápadů, co se objevila v tomhle novém traileru, byla by z toho (tentokrát snad už v kinech) poměrně famózní podívaná. Jo a pokud nesledujete dění kolem této hry, na konci vás čeká překvápko s několika superhrdinskými skiny.

LEGO týdne

Zatím je to neoficiální, společnost LEGO by však měla letos na podzim vydat novou stavebnici s tématikou Duny, konkrétně bychom se mohli dočkat ikonické „helikoptéry“ Ornithopter. Cenovka bude ale jako obvykle v případě těchto značek masivní kolem tří tisíc. Mno, jakožto celkem fanda stavění i Duny budu mít před Vánoci rozhodně nad čím přemýšlet.

Inspirace týdne

Někomu to může připadat povrchní, ostatně je to převážně jen přehlídka materialistických přiznání od známých osobností, přesto mě série „10 věcí, bez kterých nemůže X žít“ v poslední době strašně baví. Zaprvé se u toho někteří herci dokáží sympaticky rozpovídat, zadruhé mi to přiblíží jejich soukromí, které je mnohdy zajímavější než jejich role, a za třetí je to inspirace pro případ, že bych sám někdy chtěl některou z těch prezentovaných věcí vlastnit. V případě Simona Pegga to je ale především ten druhý bod, kvůli kterému jsem se rozhodl jej taky nasdílet.

Duel týdne

Mr. Hlad se vás minule ptal, v jakém filmu byla podle vás Margot Robbie nejlepší. Vyhrál to Babylon, bavila vás ale pochopitelně i jako Harley Quinn nebo ve Vlkovi z Wall Street.

Dneska se tedy podíváme ještě na druhou hvězdu Barbie. Otázka je ta samá, ve kterém filmu vás Ryan Gosling bavil nejvíc, název napište do předmětu a v textu se rozepište.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace