Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nové Želvy Ninja jsou nejlepším filmem slavné značky


ikona
Spooner
mutantí chaosprvní reakceseth rogenželvy ninja
Udělá Seth Rogen radost všem nostalgikům a fandům želvích hrdinů? 

Želvy Ninja to nemají v novém tisíciletí na filmovém rybníčku jednoduché. Na slavném animáku a filmech z devadesátek sice vyrostla řada z nás, animovaný snímek z roku 2007 ovšem ošklivě zapadl a o dvou hraných pokusech radši ani nebudu začínat. I přesto má ovšem značka stále solidní zvuk a nespočet fandů. A jeden z nich, oblíbený herec Seth Rogen, se rozhodl zeleným hrdinům z kanálů dát v kinech další šanci. Želvy Ninja: Mutantí chaos se pak vrací nejen k animované podobě, ale Rogen ve spolupráci s režisérem Jeffem Rowem (výtečná netflixovka Rodina na baterky) více sází na teenagerský styl a zároveň se viditelně hodně inspirovali úspěchem animovaného Spider-Mana. A zdá se, že tato volba by nám mohla přinést dosud nejlepší želví film.

První recenze jsou totiž tady a na Rottenech prozatím svítí 97 % spokojených recenzí s více než solidním ratingem 7.7. Mutantí chaos je podle ohlasů svižnou, zábavnou a scenáristicky i poměrně vychytralou podívanou, která je díky své animaci a dosti svěžímu přístupu k sérii takřka neodolatelná. A podle mnohých se opravdu jedná o dosud nejlepší a nejzábavnější želví počin. Animovaná stránka má pak sice do konkurenčního Spideyho daleko, tvůrci se ovšem o jeho překonání vlastně ani nepokouší a našli si svůj vlastní vizuální styl, jenž ho hezky odlišuje od konkurence. Zejména v akčních sekvencích je to pak díky tomu prý solidní jízda.

Nové Želvy Ninja skvěle kombinují akci s teenagerskou komedií a coming-of-age linkou okolo mladých hrdinů, které si i díky skvěle zvolenému mladému hlasovému obsazení rychle zamilujete. Rogen s Rowem pak udělají asi největší radost fanouškům zmiňovaného animáku z osmdesátek či starých filmů, jejich kousek je plný nostalgie i odkazů. Zároveň ovšem v tomto směru nijak násilně netlačí na pilu a dokáží svým přístupem zaujmout i značkou dosud nepolíbené diváky.

I když se pak scénář drží zajeté příběhové šablony, v poslední třetině prý dokáže solidně překvapit. Samozřejmě se najde i několik méně spokojených, podle nichž mix akční a dospívající stránky hrdinů nedrží moc pohromadě a někteří čekali od Rogena podstatně ulítlejší a odvázanější humor. I přesto se většina lidí shodne na tom, že Želvy Ninja jsou parádní letní popcornovkou, která rozhodně stojí za pozornost. A já to Leonardovi, Rafaelovi, Michelangelovi a Donatellovi přeju.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace